GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
3 Eylül 2017 Pazar 14:02

Ödemiş'te kurtuluş coşkusu

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı, Hükümet Meydanı önünde düzenlenen tören ile kutlandı.

İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı vekili Mehmet Ertem, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri,  protokol üyeleri, meclis üyeleri, gaziler, efeler ve Ödemişliler katıldı.

Program, Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından üç top atışı yapılarak sirenler çalındı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptı. Başkan Badem; “Aziz şehitlerimizin büyük özveriler göstererek bu vatan için feda ettiği canları, şimdi bizlere, devletimize can veriyor. Bugünlerimiz için onlara minnettarız. Onların o en yüce mertebede, şehitlik makamında huzur içinde uyuduklarını biliyoruz. Mekânları cennet olsun. Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek bağımsız, onurlu, başı dik bir devlet olarak var edeceğimize söz veriyoruz.

Bizler, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi birbirimize kenetlenerek, inançla, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak bilip  içimizdeki aklı ve bedeni satılmış hainlere ve onların işbirlikçilerine karşı da omuz omuza durarak aynı acıları tekrar yaşamak zorunda kalmayacağız.

Bize düşen şehit kanıyla sulanan bu topraklarda yaşamanın haklı gururu ile yolumuza devam etmek ve atalarımızın bize bıraktığı güzel memleketimiz için çok çalışmaktır. Ülkemizin dirliğini, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı, küllerinden doğan ve 15 Temmuz’da bunu bir kez daha gösteren milletimiz aklıyla, ferasetiyle ve azmiyle her türlü zorluğun üstesinden gelecek ve düşmanlarımıza fırsat vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanı bizlere kazandıran tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." dedi.

Konuşmanın ardından Ödemiş Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile  İlkkurşun Efeler Derneği tarafından gösteri yapıldı.