GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:25

‘Ödemiş, Nazilli'ye bağlanacak' iddiasına tepki: Transfer bedelini başka türlü ödesinler!

Aydın’ın Nazilli ilçesinin il olacağı iddiası gündemde olmaya devam ederken 24,25,26,27. Dönem İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan tartışmalara tepki gösterdi. Çıray, “Eşimin memleketi, başhekimlik yaptığım, ekmeğini yediğim, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bana CHP rozeti taktığı Ödemiş'in, AKP tarafından il yapılmak istenen Nazilli’ye bağlanması söz konusuymuş. Bunu asla kabul etmem. Nazilli Belediye Başkanı'na transfer bedelini başka türlü ödesinler” dedi.

EGEDESONSÖZ – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 il ve 1000 ilçe önerisinin ardından bazı ilçeler il olmak için kampanyalar düzenledi.

İl olması hakkında söylemlerin gündeme geldiği Aydın’ın ilçesi olan Nazilli için, İzmir’in ilçesi Ödemiş’in de bağlanması gündeme gelmişti.

‘YAPILACAK HER TÜRLÜ EYLEME DESTEK VERİRİM’
Küçük Menderes Havzası'ndaki yerel yöneticilerinin tamamının karşı çıktığı öneri ile ilgili olarak 24,25,26,27. Dönem İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, bu gündemin üzerine sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Çıray, “Eşimin memleketi, başhekimlik yaptığım, ekmeğini yediğim, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bana CHP rozeti taktığı Ödemiş'in, AKP tarafından il yapılmak istenen Nazilli’ye bağlanması söz konusuymuş. Bunu asla kabul etmem. Yapılacak her türlü eyleme de destek veririm” ifadelerini kullandı.

‘TRANSFER BEDELİNİ BAŞKA TÜRLÜ ÖDESİNLER’
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmesi sebebiyle Nazilli’nin il yapılacağını iddia eden Çıray, “Nazilli Belediye Başkanı'na transfer bedelini başka türlü ödesinler. Bayındır Kiraz, Beydağ, Tire de farklı düşünmez” dedi.