GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Temmuz 2023 Cumartesi 11:59

AK Partili Kaya’dan CHP’li Bakan’a İnciraltı tepkisi: Müteahhit arkadaşlarına rantı yedirtmeyeceğiz

İnciraltı planlama süreci ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Onun müteahhit arkadaşları memnun değil diye başka bir şey mi yapalım? Onun müteahhit arkadaşlarına rantı yedirtmeyeceğiz. O rant orada bekleyen 40-50 yıldır bekleyen vatandaşın” dedi

EGEDESONSÖZ - İzmir’de planlama süreci yılan hikayesine dönen ve son olarak geçtiğimiz aylarda yapılan basın açıklaması ile hazırlanan planların duyurulduğu İnciraltı için bu kez da plan tartışmaları yaşanıyor.

Gerek yerel yönetimdeki isimler gerekse meslek odaları planlamanın kamucu olmadığını belirtirken, AK Partili isimler ile CHP’li isimler arasında da gerilimler yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya arasında ‘sermayenin adamı’ atışmaları yaşanırken, AK Partili Kaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li Bakan’a Sonsöz TV üzerinden yüklendi.


MÜTEAHHİTLERE RANTI YEDİRMEYECEĞİZ!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile arasında yaşanan ‘sermayenin adamı’ tartışması hakkında konuşan Kaya, “CHP yerel iktidar. Planlama işleri de genel manada kendi İzBB'de imar komisyonunda da görev aldı, farklı bir şeyle karıştırdı sanırım. Onun müteahhit arkadaşları memnun değil diye başka bir şey mi yapalım? Onun müteahhit arkadaşlarına rantı yedirtmeyeceğiz. O rant orada bekleyen 40-50 yıldır bekleyen vatandaşın. Biz 2 bin metrekarelik parsellerle planlama çalışması yaptık. Yıllardır miras yönetimi ile gelen süreçler var. İzale-i şuyu davaları ile müteahhitlerin eline bırakmayın dedi vatandaş. Tunç Soyer 30 bin metrekarelik parseller olsun dedi. Bir belediye başkanı niye parsel boyutuna takılı kalır? Müteahhit arkadaşları için. Böyle bir şey olabilir mi? Bir insan bu kadar değişebilir mi? CHP sabah söylediğin, öğle yutar. Ondan iktidar olamıyorlar. Sen 5 sene önce gelip buranın planlaması vicdani bir iş diyeceksin, sonra diyeceksin ki İnciraltı toprak sahiplerine bırakacak iş değildir diyeceksin. Senin teşekkür etmen lazım. Biz bir lira kamulaştırma bedeli olmadan kentliye yeşil alan kazandıracağız” dedi.

25 YILDIR KENTİ YÖNETİYORSUNUZ
Kendisinin alanda toprağının olmadığını belirten Kaya, “Benim yok. Ancak Murat Bakan baksın. Altında kalır. Tunç Soyer ve Murat Bakan'ın da İzmir'de sokağa çıkacak hali kalmaz. İnciraltı’ndaki tüm insanlar biliyor. Soyer'in yaptığı bir umutsuzluk havası oluşturarak müteahhit arkadaşlarının yer toplamasına zemin açmaktır. Doymadılar... Biz buna izin vermeyiz. İnciraltı'ndaki hemşehrilerimiz kim olduğunu biliyor. Hemşerilerimiz ‘biz mutluyuz’ diyor. 25 yıldır kenti yönetiyorlar bizim burada kazandığımız yeşil alan kadar alan kazandırmadılar İzmir'e. Teşekkür etmesi lazım bize. Ancak müteahhit arkadaşları diyor ki yürü Soyer. Müteahhitlere yem ettirmeyiz hemşehrilerimizi” diye konuştu.

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN
İlçe belediyeleri ile de bir görüşme gerçekleştirileceğini vurgulayan Kaya, “Bu konuda Balçova ve Narlıdere belediyeleri ile görüşeceğim. Yakın zamanda bir toplantılarımız olacak. Uygulama planlarına ilişkin bir değerlendirme yapacağız. 5 milyon metrekarede 72 itiraz var. Onların büyük kısmı da kıyı kenarla ilişkin. Vatandaşın memnuniyeti net. Vatandaşın mutluluğundan rahatsız oluyorlar. Çünkü müteahhitleri mutsuz. CHP'li Murat Bakan sosyal demokrat olarak adlandırıyorlar kendilerini dimi, ne sosyal demokratı sermayenin adamı olmuş.Daha çok mutsuz edeceğiz onları." dedi.