GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Nisan 2022 Perşembe 10:40

Odalar 'Çeşme açıklamaları çelişkili' demişti… Başkan Soyer: Duruşumuz çok net!

Meslek odalarının, İzmir Büyükşehir Belediyesi için 'Çeşme Projesi'nde raporda ayrı, açıklamada ayrı görüş belirttiler' eleştirilerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Başından beri dinledik... İyi bir dinleyici olduk, kaygılarımızı da başından itibaren dile getirdik ve en son olarak hem bilirkişi raporunun hem partimizin yaptığı açıklamalar bu kaygılarımızı iyice netleştirdi... Dolayısıyla bizim için bir tereddüt yok. Duruşumuz çok net" diye konuştu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -İzmir'de tartışmaları devam eden Çeşme Projesi ile ilgili geçtiğimiz haftalarda TMMOB'a bağlı odaların gerçekleştirdiği toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'a yönelik de eleştiriler yöneltilmişti.

TMMOB adına açıklamalarda bulunan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyesi Zafer Mutluer, "Tartışıldığı günden beri bir kent suçu olan bu yağma projesinin tarafları, bütün süreci 'aman aramızda kalsın' mutabakatıyla yürütmesine rağmen şeffaflıkla övünebilmektedir. Açıkça söylüyoruz: Bu rant projesinde rol alan herkes bu ekolojik kıyımın ve yıkımın bizzat suç ortağıdır" ifadelerini kullanarak yerel yönetimleri üstü kapalı şekilde hedef alırken,  Çeşme Projesi'nde avukatlık yapan Ömer Erlat ise “Bu plan için İBB’den de görüş sorulmuş... İBB de şunu söylemiş.; ‘Çeşme’nin yüzde 75’ini ve SİT alanlarını barındıran bir bölgede böyle bir proje uygun değildir. İBB buna uygun bakmaktadır’ denilmiş görüşte. Elimizde raporu var. Ancak bakıyoruz ki Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kamuda verilen görüşe aykırı beyanlarda bulunuyor. İBB’nin görüşüyle başkanın görüşü arasında bariz bir çelişki var” ifadelerini kullanmıştı.

DURUŞUMUZ ÇOK NET
Yöneltilen eleştirilere yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iddialarda olduğu gibi kendilerinin fikir değiştirmediğini vurgularken, "Biz dava açtık düşüncemizin ne olduğu belli. Biz hiçbir zaman 'evet' demedik. Başından beri dinledik. İyi bir dinleyici olduk, kaygılarımızı da başından itibaren dile getirdik ve en son olarak hem bilirkişi raporunun hem partimizin yaptığı açıklamalar bu kaygılarımızı iyice netleştirdi. Dolayısıyla bizim için bir tereddüt yok. Duruşumuz çok net" diye konuştu.