GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Nisan 2022 Perşembe 10:07

Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanıyordu... Mahkemeden ne karar çıktı?

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yönelik ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla açılan davada yerel mahkeme Facebook'tan istenilen yazının gelmediği için duruşmayı erteledi. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhuriyet Halk Partili Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla açılan davada bugün beşinci duruşma görüldü.

İzmir Adliyesi 34'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda katılmazken, Halil Arda'nın Avukatı Sevgi Deniz Uslu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Gülşen Gezici katıldı.

Önceki duruşmalarda mahkeme Facebook'tan, paylaşım yapılan sosyal medya hesabının Halil Arda'ya ait olup olmadığını teyit ettirecek belge talep ederken söz konusu yazının henüz gelmediği görüldü.

Hakim, Facebook'tan Adalet Bakanlığı’na bir e-posta geldiği ve bu e-postada söz konusu linkin kullanılmadığı, güncel linkin istendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanının avukatı da bu yazının beklenmesine gerek olmadığını belirterek, "Her ne kadar mevcut adresin kapandığı ve ancak daha önce de mahkemeye verilen raporda söz konusu hesapta sanığa ait telefon numarasına kayıtlıdır. Dinlenen tanıklar da aynı partide yer alan dava arkadaşlardır. Onlar da bu paylaşımları gördüklerini söylemiştir. Sanığın eşine de paylaşımlar gösterilmiştir. Eşi de beyanında paylaşımlardan birinin kendisi tarafından yapıldığını söylemiştir. Ara karardan dönülmesini, karar verilmesini ve ordu ile ilgili paylaşımdan dolayı da ağır cezada yargılama yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Halil Arda'nın avukatı da Facebook’tan istenilen bilgi ve belgelerin beklenilmesini talep etti. Savcı da Facebook’tan cevabın beklenmesini istedi.

Mahkeme, önceki karar doğrultusunda sanığa ait Facebook paylaşım hesabına ilişkin bilgilerin temini için yazılan cevabın beklemesini ve bu yüzden duruşmanın 22 Eylül tarihine ertelenmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?
31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gaziemir Belediye Başkanı olarak seçilen Halil Arda’ya ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülmüştü. Paylaşımlardan dolayı Halil Arda hakkında dava açılmıştı. Başkan Arda'nın avukatı paylaşımlarının müvekkiline ait olmadığını iddia etmişti.