GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Aralık 2023 Cumartesi 13:03

Oda başkanı Çakmak: İzmir’de biletlerin yüzde 95’i tükendi!

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunu Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, İzmir’de çeyrek biletlerin  yüzde 95’inin tükendiğini aktardı. Çakmak, “Umduğumuzdan daha fazla bilet satıldı. Ekonomik sıkıntılar biletlerin tükenmesini tetikledi. Evine ekmek götürme derdi, geçinme derdi olanlar umutlarını bilete bağlamış. Son parasını bilete verenler var” diye konuştu.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Büyük ikramiyenin 400 milyon lira olarak belirlendiği Milli Piyango’nun yılbaşı biletleri, İzmir’de yoğun ilgi gördü. Milli Piyangoda çeyrek biletlerinin yüzde 95’i satıldı.

Egedesonsöz’e konuşan İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunu Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak vatandaşlara biletleri satın almak için son güne bırakmamaları gerektiğini ifade etti.

BİLETİ YARINA BIRAKMAYIN
Çakmak “İzmir’de çeyrek biletlerin yüzde 95’i bitti. Bilet çekilişleri 31 Aralık’ta akşam 18:00’de gerçekleştirilecek. Umduğumuzdan daha fazla bilet satıldı. Vatandaşlarımız bildiği bayiden bilet alsın ve yarına bırakmasınlar. Bir iki koli kalmıştı. Bayinin elindeki bilet kalabilir ancak” dedi.

EKONOMİK SIKINTI BİLETLERİN TÜKENMESİNİ TETİKLEDİ
Çakmak vatandaşların son parasını umut ederek bilete yatırdığını belirterek, “Ekonomik sıkıntılar biletlerin tükenmesini tetikledi. Evine ekmek götürme derdi, geçinme derdi olanlar umutlarını bilete bağlamış. Son parasını bilete verenler var. Bayiler de bu sene iyi satış yaparak para kazandı” diye konuştu.

SAHTE BİLET NASIL ANLAŞILIR?
Çakmak ayrıca sahte biletle ilgili de uyarılar yaparak, "Bir önceki sene ilk defa İzmir’de sahte bilet çıkmıştı. Daha önce de uyardık. Milli Piyango’da eskisi gibi kaşe kullanılmıyor Kaşe sadece bilet alınan bayi daha kolay bulunsun diye vurulan bir mühürdür. Milli Piyango biletleri para kağıdına basılan kağıtlardan değildir. Sahte bilet A4 kağıdına basılır. Milli Piyango biletini para sayma makinesine ve mor ışığa tuttuğunuz zaman gerçek bilet direkt kendini gösterir. İzmir’de geçtiğimiz yıl ilk defa QR kod uygulaması geldi sahte bilet bu kontrolle anlaşılır. Bizler de sahada dolaşıyoruz sahtecilik olmasın diye" ifadelerini kullandı.