GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Aralık 2023 Cumartesi 10:10

Başkan Girgin, Kemeraltı'nın yılbaşısını anlattı: Sokaklar cıvıl cıvıl, esnaf mutsuz!

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin yılbaşı öncesi çarşının kalabalıklığını değerlendirdi. Girgin, “Kalabalığın verdiği vermiş olduğu heyecan esnafa yaramadı. Hava güzelse, Kemeraltı cıvıl cıvıl oluyor ancak hediyelik eşya satan dükkanlar bile mutsuz” dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Yeni yıla bir gün kala yılbaşı alışverişi yapmak isteyenler çarşıların ve AVM’lerin yolunu tuttu. Tarihi Kemeraltı Çarşısı da, yılbaşı öncesinde yeni yıl alışverişi yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu.  

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, yılbaşı öncesi kalabalığa rağmen esnafı sevindiren bir alışveriş ortamının olmadığını belirtti. 

Girgin kalabalığın ekonomik gelire dönmediğini ifade ederek, “İzmirlilerin çoğu yılbaşını evinde geçirecek. Çünkü dışarıda bir otelde yılbaşı kutlamanın maliyeti çok yüksek. Vatandaşlar kuruyemişçiler, manavlar gibi  yerlerde alışverişlerini yaptılar. Kalabalığın vermiş olduğu heyecan esnafa yaramadı. Hava güzelse, Kemeraltı cıvıl cıvıl oluyor ancak hediyelik eşya satan dükkanlar bile mutsuz.  Esnafın durumu iyi değil, çünkü ekonomik kriz hala devam ediyor. Bayramlarda ve yılbaşı gibi özel günlerde eski günleri arıyoruz. İnsanların cebinde para yok. Haliyle bu durum bize de yansıyor. Bundan en çok Kemeraltı gibi alanlarda iş yapan esnaf olumsuz etkileniyor. İnsanlar sevdiklerine güzel bir şeyler almak için kendini zorluyor” dedi.

Girgin, Pençe Kilit Harekatı Bölgesi’nde askerlerin şehit olması nedeniyle Kemeraltı’nda 3 gün boyunca yapılması planlanan yılbaşı etkinliğinin iptal olması ile ilgili olarak ise “İnsanlar gündüz alışveriş yapıp gece eğlenecekti ancak maalesef şehitlerimizin acısı taze ve iptal olmasaydı bize yakışmazdı. Tunç Başkan o iradeyi ortaya koydu” ifadelerini kullandı.