GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mart 2022 Çarşamba 10:39

O belediye SODEMSEN'den vazgeçiyor!

Menemen Belediyesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde üye olunan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) için kritik bir gelişme yaşandı. Belediye yönetiminin AK Partili Aydın Pehlivan'a geçmesi sonrası ise çalışmalarını sürdüren Menemen Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan meclis oturumuna getireceği madde ile SODEMSEN üyeliğinin sonlandırılmasına ve üyelikten çekilmeye hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Dönemin Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanarak açığa alınmasının ardından gerçekleştirilen kura seçimleri sonrasında Menemen Belediyesi Başkanvekilliği görevine AK Parti Meclis Üyesi Aydın Pehlivan getirilmişti.

İlçe belediye meclisinde AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi sık sık karşı karşıya gelirken, 1 Nisan'da olağan Meclis oturumunu gerçekleştirmeyi planlayan Menemen Belediyesi'nde kritik bir madde meclis gündemine getirilecek.

SODEMSEN İÇİN FLAŞ BİR KARAR
Kuruluş temeli olarak  "Üyelerinin mevzuat ve toplu iş sözleşmelerinden doğan hak ve menfaatlerini korumak, üyelerin işyerlerinde iş ve çalışma şartlarını verimliliği artıracak şekilde düzenlemek, üyelerinin imzalayacağı toplu iş sözleşmelerinde kolaylaştırıcı rol üstlenmek, üyeler arasında uygulama beraberliği gerçekleştirme işverenler ile işçiler ve İşçi Sendikaları arasında çalışma barışı uyuşmazlığı tespit ve devamını temin ile üyelerini mevzuat çerçevesinde temsil etmek gibi sosyal ve güçlü amaçlarla kurulmuştur. Böylece üyeleri arasında dayanışma sağlanmış, koordinasyon ve iletişim güçlenmiş ortak akıl üretme Platformu" ifadelerine yer verilen ve neredeyse tamamı Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları'ndan oluşan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) için Menemen Belediyesi flaş bir karar almaya hazırlanıyor.

Mevcut başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yürüttüğü SODEMSEN'e geçmiş dönemlerde Menemen Belediyesi de üye olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi'nden AK Partili Aydın Pehlivan yönetimine geçen Menemen Belediyesi ise Nisan ayı olağan Meclis oturumuna getireceği gündem maddesi ile SODEMSEN üyeliklerinin sonlandırılması ve üyeliğinden çekilmesi yönünde talebi meclis gündemine getirecek.