GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mart 2022 Çarşamba 10:02

6 yıl önce Büyükşehir'e devredilmişti… Karşıyaka'dan geri adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'otopark yapacağız' talebi sonrasında 2016 yılında Karşıyaka Belediyesi tarafından Büyükşehir'e devri gerçekleştirilen 2 bin 492 metrekarelik taşınmaz için kritik bir gelişme yaşandı. Karşıyaka Belediyesi 'ihtiyaç duyulduğundan' diyerek Büyükşehir'e yapılan devri 6 yıl sonra bozma kararı almaya hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Nisan ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirmeyi planlayan Karşıyaka Belediyesi'nde meclis gündemi de belli oldu.

Yayımlanan gündemde ise en dikkat çekici madde; İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne otopark yapılması için devredilen 2 bin metrekarelik alan oldu.

2016 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin talebi sonrası dönemin Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından devri yapılan 2 bin 492,12 metrekarelik taşınmaz için iptal kararı almaya hazırlanılıyor.

KARAR GERİ ÇEKİLECEK
Nisan ayına gelecek gündem maddesinde "söz konusu parsele bugüne kadar tahsis amacına uygun herhangi bir tesis yapılmamış olması ve Belediyemizin de söz konusu parsele ihtiyacının bulunması nedeniyle Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkındaki Yönetmeliğinin 9/c maddesi gereğince tahsisinin iptal edilmesi" talebine yer verildi. İlk meclis oturumunda meclis gündemine gelecek ilgili maddenin ilk olarak belediye komisyonlarına gönderilmesi ve sonrasında meclisten geçirilmesi bekleniyor.