GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Ocak 2024 Çarşamba 12:57

Nergis Festivali raporu… Karaburun’a 300 bin kişilik tek günlük göç!

Karaburun Ziraat Odası Başkanı Gazanfer Yavaş, ilçede renkli görüntülere sahne olan Nergis Festivali'nin yöre halkının ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. Başkan Yavaş, “İlçemize hedeflediğimiz gibi 250- 300 bin kişi festival kapsamında ziyarette bulundu. Stant açan herkes iyi iş yaptı. Festival nergis üreticisine can suyu oldu” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir’in uluslararası marka haline gelen organizasyonu 6.Karaburun Nergis Festivali ilçe ekonomisine büyük katkı sağlandı.

Karaburun Ziraat Odası Başkanı Gazanfer Yavaş, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede 250- 300 bin kişinin festivale katıldığını ifade ederek, “İlçemize hedeflediğimiz gibi 250- 300 bin kişi festival kapsamında ziyarette bulundu. Stant açan herkes iyi iş yaptı. Festival nergis üreticisine can suyu oldu. Hediyelik eşya, gıda, nergis stantı olarak toplam 350 stant kuruldu. Stantlara ilgi yoğun oldu ve herkes çok güzel paralar kazandı. Stant açan herkes iş yaptı. En çok da nergis satıldı. Nergisin ortalama 50 adedi 150 TL ile 200 TL arasında satıldı” ifadelerine yer verdi.

İlçeye yabancı turistlerinde katıldığını ifade eden Yavaş izlenimlerini de aktararak, “Balıklıova’dan Karaburun’a kadar katılım oldu. İlçenin ekonomisine büyük katkı oldu. Üreticilere de can suyu oldu. Belediye Başkanımız İlkay Girgin Erdoğan da nergis üreticisine soğan desteğinin yapılacağını ifade ederek festivalin daha da büyütüleceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de nergis üreticilerine desteklerinin süreceğinin sözünü verdi. Katılımın yüksek olduğu Haluk Levent konserinde de şehit aileleri için destek toplandı” şeklinde konuştu.