GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Mart 2022 Çarşamba 16:06

Meteoroloji uyardı: İzmir buz kesecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İzmir'de 10 Mart Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları poyrazın etkisiyle ciddi derecede düşecek. Kuzey ve kuzey doğu yönlerinden esen rüzgarın hızı 50-70 kilometre civarında olacak. Aynı zamanda zirai don uyarında bulunan Meteoroloji, bu riskin 16 Mart tarihine kadar süreceğini belirtti.

EGEDESONSÖZ – Mart ayının gelmesiyle birlikte Türkiye’yi saran soğuk hava dalgası İzmir’de de etkisini gösteriyor. Soğuk hava dalgasının kente uğramasıyla beraber; Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge, İzmir’e uyarılarda bulundu. 10 Mart'tan itibaren hava sıcaklıkların İzmir'de ciddi ölçüde düşmesi bekleniyor.

İZMİRLİLER DİKKAT: ÇATILAR UÇABİLİR, AĞAÇLAR DEVRİLEBİLİR!
Meteorolojiden yapılan uyarıya göre; 10 Mart Perşembe (yarın) günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerinden saatteki hızı 50 – 70 km olacak kısa süreli fırtına eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksama gibi konularda İzmir’i uyardı. Kuvvetli rüzgarın, 11 Mart Cuma akşamından sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

FIRTINA EGE DENİZİ’NDE DE HİSSEDİLECEK
Meteoroloji aynı zamanda 10 Mart Perşembe (yarın) günü, kuzeyden ve kuzey doğudan esecek rüzgarın 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 50 – 70 km) fırtına şeklinde eserek, Ege Denizi’nde de dikkatli olunması yönünde uyardı. Fırtınanın 11 Mart günü öğle saatlerinde etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

ÇİFTÇİLERE DON UYARISI
Meteoroloji ayrıca; tarımsal faaliyetlerin sürdüğü kentte, 10 Mart Perşembe gününden 16 Mart Çarşamba gününe kadar sıcaklığın düştüğü akşam ve gece saatlerinde zirai don tehlikesinin olduğunu söyledi. Meteorolojinin aktardığına göre; zirai don tehlikesinin kıyılarda hafif, iç kesimlerde orta kuvvette geçmesi bekleniyor.