GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Mart 2022 Çarşamba 14:59

CHP'li Bayır gündeme getirmişti... O kafe davayı kazandı!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ‘İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden denetime gelen ekiplerin ceza kesebilmek için cebinden çıkardığı dolu kül tablasını masaya koyduğu’ iddiaları ile gündeme getirdiği kafe sahibi söz konusu cezaya itiraz etti. Cezayı iptal eden mahkeme delillerin yetersizliğine vurgu yaptı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SONSÖZ TV canlı yayınında İl Sağlık Müdürlüğü hakkında iddialarda bulunarak "Bir kahvehane sahibi anlattı... İl sağlıktan gelen ekip cebinden kül tablası çıkarak masanın üzerine koymuş. Bunu inceleyen ekip yapıyor. Sırf ceza kesmek için... Bunu yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün görevlileri. Ben de sordum 'Ya gerçekten böyle bir şey yaptı mı?' diye, oturttu bana güvenlik kamerası kayıtlarını izletti" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, cebinden dolu bir kül tablası çıkararak masaya koyduğu iddia edilen şahsın, İzmir Büyükşehir zabıta memuru olduğunu söyledi. AK Partili Kaya yaptığı açıklamada, "CHP'li Sn.Bayır'ın "esnafa ceza kesmek için cebinden kül tablası çıkardı" dediği görevli, Sağlık Müdürlüğü personeli değil CHP'li İzmir Büyükşehir Zabıta Memuru! Bu olay üzerinden önce hükümeti suçladı, sonra da CHP'nin hep yaptığı gibi Milletimizin ortak değerlerine saldırdı" dedi.

CEZAYA İTİRAZ EDİLDİ
İddialarla ilgili gündeme 'Ümit Cafeirum' isimli mekanın sahibi Mutlu Baransel, Karabağlar Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 19 Şubat 2020 tarihinde kesilen cezaya itiraz etti. İtirazı inceleyen İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği, sağlık müdürlüğü ekiplerinin kestiği cezayı hukuka aykırı bularak iptal etti. Kararda yeterli delilin bulunmadığı dile getirildi.

YETERLİ DELİL BULUNMADIĞI....’
Kararda “Başvuru dilekçesi, cevap dilekçesi, ekindeki belgeler idari yaptırım kararının tüm dayanak belgeleri ve dosya kapsamı bir bütün olarak incelendiğinde, kararına itiraz edilen kurum tarafından idari para cezasına konu tespit tutanağının ve ekindeki fotoğrafların incelenmesinde, kül tablalarında söndürülmüş sigara izmariti tespit edilmesinin 4207 sayılı yasanın 2/1-b bendine aykan durumun tespiti için yeterli olmayacağı, tütün ürününün işyerinin kapalı alanında tüketildiğine ilişkin yeterli delilin bulunmadığı, sigaranın nerede içilmiş olduğuna ilişkin net bir tespitin bulunmadığı, bu hali ile eylemi ispata yeterli delil bulunmadığı kanaatine varıldığından, itiraz başvurusunun kabulüne karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.