GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2023 Pazartesi 10:05

Menderes'ten 61 milyonluk satış!

Menderes Belediyesi toplam 61 Milyon değerindeki 20 taşınmazını satışa çıkardı

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz vatandaşları olduğu kadar belediyeleri de derinden etkilemeye devam ediyor. Krizden etkilenen belediyeler gelir elde etmek amacıyla borçlanma yöntemine giderken, bazı yerel yönetimler ise bünyesinde bulunan ve kullanılmayan taşınmazlarını satış listesine koymaya başlamış durumda. 

Bu kapsamda belediye bünyesinde yapılacak çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla Menderes Belediyesi de bünyesinde yer alan 20 adet taşınmazını satışa çıkarma kararı aldı.

İlçe sınırları içerisinde yer alan Özdere Mahallesinde toplam 10 adet taşınmaz listede satışa sunulurken, 7 adet taşınmaz ise Gümüldür Mahallesinden, 2 adeti, Akcaköy Mahallesinden ve son olarak 1 adet taşınmazını da Tekeli Mahallesinden satışa çıkardı. 

20 taşınmazın olduğu listede en fazla  muhammen bedel istenen taşınmaz ise, Tekeli Mahallesinde yer alan ve 777 metrekare olan arsa hüviyetindeki taşınmaz. 

HEDEFLENEN BEDEL 61 MİLYON!
Bünyesinde bulunan 20 adet taşınmazlarını satma kararı alan Menderes Belediyesi, bu satışlardan belediye kasasına toplam 61 Milyon 528 Bin TL koymayı hedefliyor.

İHALE 19 TEMMUZ’DA YAPILACAK!
Açık teklif yöntemi ile gerçekleştirilecek ihaleler 19 Temmuz 2023 tarihinde Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak.