GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2023 Pazartesi 08:42

Başkan Soyer’den ‘Göl ve Ada Gazinoları’ için açıklama: Restore edip işleteceğiz!

Kültürpark Platformu, İZDOĞA'ya devredilen Kültürpark'taki Göl ve Ada Gazinoları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e şeffaflık çağrısında bulunmuştu. Soyer konu ile ilgili açıklamasında "Göl ve Ada Gazinosu ile ilgili restorasyon yapılabileceğini öğrendik. Bu nedenle de o ikisinde de restorasyon çalışması başlıyor. Yeni bir şey yapmıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz ve biz işleteceğiz" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SonSöz TV'ye konuk oldu.

Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, yapımı yılan hikayesine dönen Opera binası ve Kültürpark'ta gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Kültürpark ile ilgili belediyenin çalışmalarını anlatan Başkan Soyer, planlama sürecini hatırlatan oyer, "Kültürpark ile ilgili bizim 4 yıldır çalışmamız var, bunun 1 yılı müzakere süreci ile geçmiş Kültürpark anayasası diye. 12 ay boyunca müzakereler yapıldı ve bir metin ortaya çıktı. Paftalar ve Anıtlar Kurulu'na götürüldü, onaylandı. Uzunca bir süredir, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun önünde. Orası hem tarihi sit, hem doğal sit alanı” dedi.

YENİ BİR ŞEY YAPMIYORUZ
Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZDOĞA'ya devredilen Kültürpark'taki Göl ve Ada Gazinoları’nın restorasyon süreci ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren Soyer, “Göl ve ada gazinosu ile ilgili restorasyon yapılabileceğini öğrendik. Bu nedenle de ikisinde de restorasyon çalışması başlıyor. Yeni bir şey yapmıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz ve biz işleteceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark'a İzmir'in mücevheri ve tek taşı olarak bakar. Mutabakat ile ortaya çıkan metne sonuna kadar sadık kalınacak" açıklamasını yaptı.

OPERA BİNASI İLE İLGİLİ SIKINTILI BİR TABLO VAR!
İzmir'de yapımı yılan hikayesine dönen Opera binası hakkındaki son bilgileri paylaşan Başkan Soyer, "Opera binası ile ilgili çok sıkıntılı tablo var. İhaleyi alan şirket teminatını yaktı. Burada tabii ki bir yol bulunur. Bunlar için erken… Bunları firma ve bakanlık ile müzakere edeceğiz. Bunu yine de mevcudun üzerinden yapılabilecekler ile müzakere etmemiz lazım. Orada başka bir şey olması söz konusu değil. Çok hukuki yönü var, ondan çok konuşmak istemem. Ancak, bir yol mutlaka bulunur, bir çare bulunur" şeklinde konuştu.