GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Kasım 2022 Salı 20:12

Meclis'te kabul edildi... Karabağlar'dan kardeş şehre destek!

Karabağlar Belediyesi'nin kardeş şehri olan Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Kınık beldesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere talep ettiği 500 bin liralık boru yardımı, Meclis'ten oy çokluğuyla geçti. AK Partili Meclis üyesi Uzun, grup olarak bu yardıma muhalefet şerhi koyduklarını belirtirken, ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardım kartlarına yüklenen para miktarının artırılmasını istedi. Başkan Selvitopu, bu konuyu bütçe şartlarına bakarak değerlendireceklerini bildirdi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. Oturuma, Karabağlar'ın kardeş şehri olan Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Kınık belediyesinin Karabağlar Belediyesi'nden talep ettiği 500 bin liralık içme suyu borusu yardımı damgasını vurdu. AK Parti Grubu bu yardıma muhalefet şerhi koyarken, yardım, oyçokluğuyla kabul edildi.

BAŞKAN SELVİTOPU, ÇALIŞMALAR HAKKINDA MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ
Meclisin açılışını yapan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladık Önümüzdeki hafta Ulu Önder Atatürk'ü, ölüm yıldönümünde hep birlikte anacağız. 9 Kasım'da yazar Sinan Meydan'ın katılacağı 10 Kasım ile ilgili bir sunum gerçekleştirilecek. Bu etkinliğe herkesi davet ediyorum" dedi. Belediyenin çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Başkan Selvitopu, "Asfalt çalışmalarımıza ağırlık verdik. Her mahallemizde, muhtarlarımızın da önerileriyle, öncelikli olanları öne alarak asfaltlama yapıyoruz. Önümüzdeki yıl da aynı yoğunlukta devam edecek. Uzundere Gençlik Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. Betonarme işi bir hafta 10 gün içinde bitecek. Cumhuriyet'in 100. yılında hizmete açmak istiyoruz. Yeşilyurt pazaryeri ihalesinde son aşamaya gelindi. Bu ay içinde ihaleye çıkarmış olacağız. Sosyal tesislerin temeli yakında atılacak. Çalıkuşu semt merkezi inşaatı  program doğrultusunda gidiyor. Ocak ayında tamamlamış olacağız. Birçok yerde tadilatlarımız var. Onlar da hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Kentimizin değişik noktalarında kaldırım, bordür, park yenileme, düzenleme çalışmaları yapılıyor. Dijital arşiv çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Önümüzdeki yıl belediyemiz pek çok çalışmasını dijital ortamda yürütecek.Yine belediyemizin yaptığı bir çalışma var; kalite yönetimimin artırılması yönünde. Burada amaç, hizmet kalitesinin yükseltilmesidir. Bununla ilgili çalışmalar da önümüzdeki aylarda tamamlanmış olacak. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz devam ediyoruz. Gelirimizi giderimizi düşünmeden hareket etmemiz olmaz. Bu ay içinde neticelendirmek istiyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

O BELEDİYEYE YARDIM, OYÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Birimlerden gelen önergeler okundu, ilgili komisyonlara gönderildi. Karabağlar'ın kardeş şehir ilişkisi içinde olduğu Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Kınık belde belediyesinin talebi olan içme suyu borusu temini, mecliste görüşüldü. 500 bin lira artı KDV'den oluşan bu yardımla ilgili görüşme yapılması amacıyla 10 dakika meclise ara verildi. Aranın ardından Kınık'a yardım, oyçokluğuyla kabul edildi. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Kınık beldesi belediyesi, bize bir başvuruda bulundu, 6,5 kilometre öteden getirilecek içme suyu hattı için kullanılacak boru talep etti. Yol çalışmasını kendi imkanlarıyla yapmışlar. O işin maliyeti aslında 1,5 milyon lira. Bizim bu kadar yardım yapmamız mümkün değildi. 500 bin liralık boru yardımı yaparak destek vermeyi planladık" açıklamasında bulundu.

UZUN: KARDEŞ BELEDİYELERE YARDIM ETMEK İYİ GÜZEL DE...
AK Partili Meclis üyesi Hüseyin Uzun, AK Parti Grubu olarak bu yardım kararına muhalefet şerhi koyacaklarını açıklarken, "Kardeş belediyelerin çok olmasında bir sıkıntı yok. Bu yardımlar yapılabilir ancak bir AK Parti Grubu olarak, belediye tarafından yapılan sosyal desteklerin artırılmasını talep etmiştik. Biz isterdik ki, kardeş belediyelere yapılacak bu yardımlar devam ederken, sosyal destek kartıyla yardım alan vatandaşlarımızın yardımları da artırılsın. Maalesef iki yıl öncesinin rakamlarını alıyorlar. Belediyemizin şayet gücü varsa, sosyal kartlara yüklenen yardımların artırılmasını talep ediyoruz. Muhalefet şehri koyuyoruz" dedi. Başkan Selvitopu, sosyal yardımlarla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"15 milyon liranın üzerinde sosyal yardımlarımız var. Bunlar neler? Sosyal destek kartı ile 3 bin aileye yardım ediyoruz. Her ay 600 bin lira. Yılda 7,2 milyon lira. KARBEN'de fakir ailelerimizin çocuklarına eğitim veriyoruz. Yurt binamız var ve yurt ücretine zam yapmadık. Önümüzde toplu sözleşme var. Bir dahaki mecliste, kardeş şehirlere ne kadar yardım yapmışız, onu konuşuruz ve göreceksiniz ki, çok büyük paralar vermedik kardeş şehirlere. Fakat bütçemizi değerlendirip sosyal yardımları artırma konusunu mutlaka görüşeceğiz."

ACAR'IN İDDİALARI, BAŞKAN SELVİTOPU'NU KIZDIRDI
Bu arada Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası'nda birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek altın verilmesine yönelik önerge, meclisten oybirliğiyle geçti. 10 ton üzerinde kapasitesi olan kamyon satın alınması konusu da karara bağlandı. 

Dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Meclis üyesi Faysal Acar, Uğur Mumcu Pankı'nda bulunan belediyeye ait restoranın kapatıldığını hatırlatarak, "Çalışanların hakları ödendi, herkesin işine son verildi. Fakat orada hiçbir görevi olmadığı halde bankomat personel vardı, Özgür Özdemir. Bu arkadaş eski CHP Konak İlçe Başkanının kardeşiydi. Hangi liyakatla işe alındı?" diye sorunca, Başkan Muhittin Selvitopu, bu konuşmaya sert yanıt verdi:

"Devletin denetçileri, en istikrarlı belediyenin Karabağlar Belediyesi olduğnu söylüyor. Bunu ben söylemiyorum. Bu belediyede beş kuruşun hesabının yapıldığını, meclis üyesi olarak en iyi sizin bilmeniz lazım. Bir tesiste sıkıntı varsa, tedbir almak, bizim görevimiz. Ancak geçmiş dönemde olmuş bitmiş bir şey üzerinde konuşmak doğru değil. Ben belediye olarak orada restoran işletemem, esnafa rakip olamam. Esnafın kazanması lazım. Orayı kapatmamızın sebebi, sadece zarar etmesi değil. Sizin de söylediğiniz gibi çalışanların hakları ödendi. Belediye olarak orayı 7 yıllığına kiralayacağız ve gelir getiren bir yer haline getireceği. Göğsümüzü gere gere hesap veririz. 20 sene öncesinden bahsetmenin alemi yok. Devletin her türlü denetimine açığız. Bir suç varsa, merak etmeyin, hesabını veririz."