GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Kasım 2022 Salı 20:03

Çiğli'de vurguna AK Parti-CHP seti... Gümrükçü'den net mesaj: Rant çetesi önümüzde duramaz!

Çiğli Belediye Başkanlığı’nın 35 milyonluk ek bütçesi ile ilgili talebi meclis üyeleri tarafından komisyonlara gönderildi. Meclise ayrıca Köyiçi'nde bazı bölgelerde spekülatörlerin arsalar üzerinden rant kazanmaya çalışması konusu gündem oldu. CHP ve AK Parti Grubu'nun şiddetle karşı çıktığı olay ile ilgili konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Düzgün bir plan yaptık. Bunun önünde ne bir müteahhit ne de bir rant çetesi durabilir" dedi.

EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı. Belediye Meclis Salonu’ndaki oturum Başkan Utku Gümrükçü’nün yönetiminde gerçekleşti.

EK BÜTÇE TALEBİ
Meclisin ana gündemi Başkanlığın ek bütçe talebi oldu. Hazırlanan ek bütçe talebine göre Çiğli Belediyesi bütçesinin 35 milyon TL artırılması talep edildi. 35 milyonluk bütçenin 2 çuk milyon 250 bin TL’sinin vergi gelirlerinden 32 milyon 750 bin TL’sinin ise diğer gelir kalemlerinden sağlanması bekleniyor.

Bütçenin ana gider kalemleri ise Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetler Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmalar için ayrıldı. Mali Hizmetler Müdürlüğü için 11 milyon 610 bin TL, Fen İşleri Müdürlüğü için 8 milyon 550 bin TL, Destek Hizmetleri Müdürlüğü için 8 milyon TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü için 2 milyon 900 bin TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü için 1 buçuk milyon ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü  için de 1’er milyon TL ayrıldı.  Diğer kalemleri için 440 bin TL’lik ödenek belirlendi. Ek bütçe önerisi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Meclis gündemine ise Köyiçi Mahallesi’nde bazı spekülatörlerin Köyiçi-Bahçelik mevkisindeki arsalar üzerinden rant kazanmaya çalışması damga vurdu.

YA SÖZLEŞME İMZALA YADA İZALE-İ ŞUYU DAVASI!
Konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan, firmaların vatandaşı anlaşma yapmaya zorladıklarını belirterek  “Köyiçi Bahçelik mevkiinde firmalar, emlakçılar vatandaşların arsalarına haksız, hukuksuz şekilde el atmaya başladı. Bu firmalar Köyiçi’nde cirit atıyor. Firmalar, ‘Çiğli Belediyesi’nin verdiği planlarda emsal az, 7 kat verilmiş  bizim ekibimiz Ankara’da hazır bekliyor biz emsali 1.5, kat yüksekliğini de 12’ye çıkaracağız’ diye vatandaşlar ile konuşuyor. Bizler Mart ayına  kadar Ankara’ya gidip bu işin imzalarını atacağız diyorlar. Hatta işi o kadar ileriye götürmüşler ki  evlerin maketlerini gösteriyorlar  ve vatandaşa ya bu sözleşmeyi bizlerle imzalarsınız ya da imzalamazsanız izale- i şuyu davası ile ellerinizden malınız alınır diyorlar. Yalanla, dolanla insanların arsalarını almaya çalışıyorlar. Onların anlatımına göre bu inşaat firmaları bu işi bakanlıktan bitirecekler. Bizim, sizin, Büyükşehir’in bu işi yapmadığını söylüyorlar. Köyiçi, Çiğli’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi… Bu meclis orası için büyük bir çaba sarf etti. Burada insanları kandırarak insanları ele geçirmeye çalışıyorlar. Bu işin böyle olmadığını anlatıyoruz ama bizim sözlerimizden çok vatandaş ne yazık ki onların sözlerine itibar ediyor. Halkı imar revizyonu konusunda yeterli bilgilendirmediğimizi düşünüyorum. Umarım sizler ya bir toplantı ya da bir gezi düzenleyerek vatandaşa işin doğrusunu anlatırsınız. Buradaki insanların istedikleri ile anlaşma yapabilir ama Ankara’yı adres göstererek bizi, meclisi, sizi yok saymaları ve istemeyen vatandaşı zorlamaları kabul edilmez. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız da. Bu hafta içinde vatandaş ile buluşalım” şeklinde konuştu.

GÜMRÜKÇÜ: NE MÜTTEAHHİT NE RANT ÇETESİ BUNUN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ
Nedim Aslan’ın konuşmasının ardından söz alan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise “Ben dün Hüsnü Bey’in açıklaması okuyunca şaşırdım. Normalde bizim bildiğimiz müteahhitler dosyayı alır. Büyükşehir’i ve bizi tanımaz, iktidar partisini arkasına alarak bir çalışma yapmaya çalışır ve genelde de  iktidar partisi üyeleri bunu duymazdan gelir, içten içe onaylarlar. Bu Türkiye’nin geçmişinde olan şeyler. Ben  sizin ve Hüsnü Bey’in açıklamasından çok mutlu oldum. Biz geçen yıldan beri İzmir’e faydası olacak bir dönüşümün önünü açma yolundayız. Biz kimseyi kayırmadan, sadece Çiğli halkının çıkarlarını öne çıkaran bir çalışma yaptık. Bu kararı da oy birliğiyle meclisten geçirdik. Umuyorum ki bu karar Büyükşehir’den de oy birliğiyle geçecek. Bunun önünde ne bir müteahhit ne de bir rant çetesi durabilir. Bizim yaptığımız birlik ve beraberlik İzmir’de yankı uyandıracaktır. Uyum içerisinde, teknik olarak anlaşan ve vatandaşa kazandıran bir çalışma yaptık. Bu belediyede olan hiçbir meclis üyesinin bir müteahhit ile bir anlaşması ilgisi yok. Köyiçi’ndeki plana hem desteklediğiniz hem de halktan yana bir çözüm ürettiğiniz ve çıkar çevresi ile birlik olmadığınızı söylemenizden çok mutluyum. Bu Köyiçi  Mahallesi çalışması asla siyasete kurban edilemez. Açık açık söylüyorum hiçbir müteahhit, emlakçı kişisi ile anlaşmamız yok. Burada yaptığımız plan dışında herhangi bir emsal, kat arayışı yok. Bu sonuçlandığında Çiğli’nin dönüşümünün önü açılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi’nin  gündemine girmesini bekliyoruz. Kasım’da girerse 2-3 ay içinde olumlu bir sonuç alacağız. Bu müjdeyi Çiğli halkına 2023’te Cumhuriyetin 100. yılında vereceğiz. Bu birlik Türk siyasi tarihinde örneğine az rastlanır bir durum. Cuma ya da cumartesi vatandaş ile buluşuyoruz” diye konuştu.

AK PARTİLİ BOZTEPE'DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ: ARSA SPEKÜLATÖRLERİNE İNANMAYIN

SİT ALANI DEĞİL BİR ŞEY DEĞİL, ŞAŞIRDIM
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe ise “Bu güzel konuşmanız için sizi kutluyorum başkanım. Ben sizin ve Nedim Bey’in konuşmasının altına imzamı atarım. Eğer planda bir hata varsa Büyükşehir’de düzeltilir. Bu plan, Çiğli Belediyesi ve Büyükşehir tarafından yapılacak bir plan. Bakanlıkla ne ilgisi var. Sit alanı değil bir şey değil.  Yani bir kere ben de şaşırdım olanlara. Çiğli’de bu birlik ve beraberliği sağladık. İzmir’de Çiğli bu konuda öncü. Bizim burada amacımız Çiğli’ye hizmet etmek ve eser bırakmak. 1992’de kurulan bir ilçe için bu büyük bir başarı… 12-13 mahallede çalışma sürüyor.Sizi şimdiden tebrik ederim Sayın Başkanım, konuşmanız gerekten çok güzeldi” dedi.