GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Temmuz 2022 Perşembe 13:51

Mahkeme ‘dur’ dedi, rektörlük ihaleye çıktı!

İzmir’de yılan hikayesine dönen ve Karabağlar Belediyesi ile AK Parti’yi karşı karşıya getiren Demokrasi Üniversitesi alanı ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Plan süreci mahkemelik olan ve yargının geçtiğimiz aylarda yürütmeyi durdurma kararı aldığı üniversite alanı için, Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü Uzundere Yerleşkesi’ne 30 üniteli Ağız Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) yapmak için ihaleye çıkma kararı aldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar ilçesinde Demokrasi Üniversitesi tarafından yapılmak istenen kampüs projesinin olduğu alanda TOKİ konutlarının yapılmak istenmesi yerel yönetim ve merkezi hükümeti karşı karşıya getirmişti.

Uzundere’de yapılacak kampüs alanına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planla ilgili mülkiyeti hazineye ait 80 hektarlık arazide planlama yapılmıştı. Onaylanan imar planının 38 hektarlık kısmı üniversite alanı olarak ilan edilirken geriye kalan 42 hektarlık alanda toplu konut inşaat alanı yapılacağı belirtilmişti.

ŞPO VE BELEDİYE SÜRECİ YARGIYA TAŞIMIŞTI
Karabağlar Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, üniversite alanına konut yapılmasına karşı çıkarak plana dava açmıştı. İzmir 3’ncü İdare Mahkemesi ise geçtiğimiz günlerde ŞPO’nun açtığı dava ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı.

ÜNİVERSİTEDEN KRİTİK HAMLE
İzmir Demokrasi Üniversitesi ise mahkeme kararına rağmen Uzundere Yerleşkesi’nde 30 üniteli Ağız Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) yapımı için ihaleye çıkma kararı aldı. Bin 245 metrekare alan üzerine 2 katlı olmak üzere hafifi çelik sistemi ile inşa edileceği açıklanan projenin ihale tarihi 19 Ağustos olarak belirlendi. İhalesi İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü İhale Salonu’nda saat 10:00’da gerçekleştirileceği duyurulan projenin, yer tesliminin ardından 160 iş gününde tamamlanması bekleniyor.