GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Kasım 2021 Çarşamba 15:10

MHP’li Prof. Dr. Kalyoncu ‘tarım’a dikkat çekti: Milli güvenlik meselesi olarak ele almalıyız!

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada tarımda iklim değişikliği konusuna vurgu yaptı. Bunun yanı sıra Kalyoncu, tarımın dünyada stratejik bir hal aldığını vurgulayarak “Tarımı, ülkemizde milli güvenlik meselesi olarak ele alıp incelememiz gerekiyor” dedi.

EGEDESONSÖZ – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Kalyoncu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. Konuşmasında tarımda iklim değişikliğine, mazot ve gübre fiyatlarındaki artışın büyük sorunlar oluşturduğuna değinen Prof. Dr. Kalyoncu “Bu sorunların yanında üreticiden çok aracının kazanması ayrı bir sorundur.  İklim değişikliği geçiş süreci oluşturduğu için sabit ve belirli iklim koşullarını sarsmıştır. Ekim ve hasat zamanlarında kaymalar, rekolte kayıplarına olmaktadır. Ayrıca yaşanan kuraklıkta bu durumu derinden etkilemektedir” dedi. 

ÇİFTÇİLERİMİZİN MAĞDURİYETLERİ VAR
Prof. Dr. Kalyoncu, çiftçilerin durumu hakkındaki sorularını Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelterek, “Bu kapsamda; çiftçilerimize destek miktarlarının artırılmasını düşünüyor musunuz? Şuan da verilen mazot ve gübre destekleri var bunu biliyoruz. Bu destek miktarlarının artırılması konusunda çalışmalarınız var mı? İkincisi bu destekleri kaçıran çiftçilerimiz var. Bu çiftçilerimizin mağduriyetleri var. Pandemiden dolayı başvuru süreçlerini kaçırmışlar. Bununla ilgili herhangi bir çalışma var mı?” diye sordu.

SOĞUK ZİNCİRE DESTEK VERİLECEK
Tarımın dünyada stratejik bir hal aldığını ve çok önemli bir duruma geldiğini belirten Prof. Dr. Kalyoncu, “Ülkemizde de bunu milli güvenlik meselesi olarak ele alıp incelememiz gerekiyor ve üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.