GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2023 Perşembe 14:41

MHP’li Osmanağaoğlu’ndan İzmir Büyükşehir’e salvo: 2,5 yılda enkazı kaldıramadılar!

MHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, aday tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ve henüz yapımına başlanmayan İzmir Büyükşehir Belediye binası üzerinden yerel yönetime yüklendi.

EGEDESONSÖZ- MHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir’de düzenlenen aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Osmanağaoğu, 11 kentte büyük yıkıma ve 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatına mal olan deprem bölgesi ile ilgili gözlemlerini paylaştı.

AFETZEDELER 1 SENE İÇİNDE KALICI KONUTLARA TAŞINACAKTIR
Osmanağaoğlu açıklamasında “Ramazan mutluluğunu yaşasak da hüzünlüyüz. Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilimizi sarstı. Yüzyılın afetini yaşadık. Deprem sadece 11 vilayette değil deprem 85 milyonun tamamında 81 ilinde yaşandı. İnsanımız aynı acıyı yaşadı, aynı sıkıntıyı çekti. Hamdolsun devletimiz bütün gücüyle, varlığıyla sahada… Yüce Türk Milleti de cömert ve vefakar biçimde bölgeye akın etmekte… Çarşamba günü Adıyaman’daydım, Kilis’e de gittim. Buralarda iftar programlarına katıldım. Kardeşlerimiz müşfik Türk devletinin kanatları altındadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bilge liderimiz kalıcı konutların temelini attılar. Biz de MHP olarak oradayız ve kimseyi yalnız bırakmıyoruz. Depremin yaraları İzmir’de de sarıldıysa, kalıcı konutlar yapıldıysa 11 ilimizde de afetzedelerimizle bir sene için konutlarına taşınacaklardır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E YÜKLENDİ: İŞLERİNE BAKSINLAR
Deprem konusu üzerinden muhalefete yüklenen Osmanağaoğlu, hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının enkazının kaldırılmadığını söyledi. Osmanağaoğlu,  “Bugün çelenk töreni için aziz şehidimiz Hasan Tahsin’in anıtının önüne gittik. Orada bir şey dikkatimi çekti. Yıkılan büyükşehir binasının enkazı ortada duruyor. Ama devletimiz çok büyük yıkıma neden olan şehirlerde enkazların yüzde 60’ını kaldırmış durumda… İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının enkazını kaldırmamış. Bunlar mı konut yapıp insanımızı istihdam edecek? İşlerine baksınlar” şeklinde konuştu.

AÇIK ARA SEÇİMİ KAZANACAĞIZ
Cumhur İttifakı’nın seçimi açık ara farkla kazanacağını söyleyen Osmanağaoğlu şunları söyledi:,
“Bu sözler devlet sözüdür, Cumhur İttifakı’nın sözüdür. Yaparsa biz yaparız. Ülkemize kazandırılan başarıları İzmir halkına anlatmak için Bismillah diyoruz. 14 Mayıs seçimleri için yollar düşme vaktidir. Yolumuz uzun ve çetin... MHP olarak önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen bilge liderimizin dava arkadaşlarıyız. Bize millete doğruları anlatmak, doğruları göstermek kutlu yürüyüşümüz davet etmektir. Adayımız belli kararımız net. Erdoğan ile birlikte bir kez daha cumhurbaşkanı seçilecek. MHP ve Cumhur İttifakı açık ara farkla çoğunluğu elde edecektir. İzmir’i ayağa kaldıracak, İzmir’in sorunlarını çözecek dertleriyle dertlenecek adaylar burada."Bakan Kasapoğlu'ndan İzmir'de 14 Mayıs mesajı!"