GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2023 Perşembe 14:16

Tacettin Bayır’dan adaylık listesi yorumu: Fedakarlık yapmak bize düştü!

Kendisiyle birlikte beş İzmir Milletvekili’nin aday listesinde yer almamasını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Aday gösterilmeyen vekil arkadaşlarım görevlerini çok iyi yaptı. Ne zaman demokrasinin önü tıkansa, ne zaman bir partinin seçime girmesi engellense veya baraj altında kalması söz konusu olduğunda CHP, fedakarlık yaptı. Bu sefer de Millet İttifakı’nın hedefine ulaşması için dört partinin adayları CHP listesine yazılınca, fedakarlık yapmak yine bizim gibi partinin öz evlatlarına düştü” dedi.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SONSÖZ  TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Bayır, partisinin İzmir listesi başta olmak üzere pek çok yerde hazırladığı aday listelerini değerlendirirken, İttifaktaki dört partinin adayları seçilsin, hedefe ulaşılsın diye CHP’nin yine fedakarlık yaptığını söyledi. Fedakarlığı da CHP’nin öz evlatlarının yaptığını belirten Tacettin Bayır, “Ben üç dönem vekillik yaptım. Aday gösterilmeyen adaylar arasında benden başka üç dönem vekillik yapan yok. Dolayısıyla ilk fedakarlığı benim yapmam çok doğal” ifadesini kullandı.

BİRLİKTE DAHA ÇOK OY ALMAK İÇİN BÖYLE BİR ŞEY YAPILDI
CHP’nin İzmir 1. Ve 2. Bölge aday listelerinde yer almayan milletvekillerinin, görevlerini tam olarak yapmadığı için aday gösterilmediği yönündeki iddianın son derece yanlış olduğunu belirten Tacettin Bayır, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ben listede gösterilmemiş arkadaşların, görevlerini yapamamışlar, ondan aday gösterilmemişler, diye yorumlanması kesinlikle doğru olmaz. Herkes görevini layıkıyla yaptı.  Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Bedri Serter, çok çalıştılar, ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Bu arkadaşlar görevlerini çok da iyi yaptılar. Cumhuriyet Halk partisi özveride bulunmak zorunda kaldı. Partimizin kendi evlatları özveride bulunmak zorunda kaldı. Bu aday gösterilmeyen arkadaşların listede olmamalarının sebebi, diğer partilerden gelen arkadaşların önünün açma gereğindendir. Böylece alabileceğimiz en yüksek oyu almamız hedeflendi. Ben yazılsaydım, dördüncü dönemim olacaktı. Adı yazılan arkadaşlar arasında dördüncü kez seçilecek kimse yok. İkinci veya üçüncü döneme gidiyorlar.  Ednan Arslan’ın ikinci dönemi olacak. Murat Bakan’ın üçüncü, Sevda Erdan Kılıç’ın ikinci dönemi olacak.  Burada bir fedakarlık olacaksa, o fedakarlığı en uzun süre yapandan gelmeliydi. Nitekim öyle oldu. Dolayısıyla kızgın, kırgın değilim. Beni arayıp, adaylık sizin hakkınızdı, neden yazmadılar, diye sıkıştırıyorlar. Beni en çok bunlar yoruyor. Böyle sitemlere hiç gerek yok. Ben zaten yapacağım her şeyi yaptım.”

CHP BUNU HEP YAPIYOR, ÇÜNKÜ BİZ CUMHURİYETİN ÇİMENTOSUYUZ
CHP listelerine giren DEVA, Gelecek, DP ve Saadet Partili 80 milletvekili aday adayı olduğunu hatırlatan Tacettin Bayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ İttifaktaki dört partiden 80 milletvekili aday adayı, CHP listelerine girdi. 40’ı seçilebilir yerlere yazıldı. 135 milletvekilimizin olduğunu düşünürsek, neredeyse yarısını bu dört partiye vermiş olduk.  Bu durumda kim özveride bulunacak? Benim gibi partinin öz evlatları tabii ki. Ne zaman rejim tehlikeye girse, demokrasinin önü tıkansa, ne zaman bir parti kotaya takılıp devre dışı bırakılmaya kalkışılsa, ne zaman bir partinin baraj altında kalması söz konusu olsa, CHP hemen devreye girmiştir. O partinin barajı aşmasını sağlamıştır, 15 vekil vererek bir başka partinin seçime girmesini sağlamıştır. Çünkü Cumhuriyet ve rejimin çimentosu, CHP’dir. Bu dönemde aynı fedakarlığı yine CHP yapıyor. Gönül isterdi ki genç CHP’li arkadaşlar listede daha çok olsaydı. Ama bunu isteyecek zaman değil. Buna gerek var mıydı, diye soran arkadaşların, yakında gerçeği yakalayacaklarına inanıyorum. Bu eleştirileri duymaya alışkınım, her seçimde olur. Üç beş gün sonra yumuşama olur. Şu unutulmasın ki, milletvekili seçimleri dışında alternatifler var. Aday gösterilmeyen arkadaşlara ihtiyacımız var. Onlar mutlaka değerlendirilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarından üniversitelere kadar, belediye başkanlıklarından meclis üyeliklerine kadar daha birçok alanda yer var, aday olunabilecek. Binlerce kadroya ihtiyaç var çünkü. Onları mutlaka bir yerlerde değerlendireceğiz.”