GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mayıs 2018 Çarşamba 14:42

MHP’li Başkan Karataş’tan İzmirlilere çağrı: Bu defa CHP’yi cezalandırsınlar!

İzmir İl Başkanı Karataş, “İzmir seçmeni vatanperverdir. İzmirliler CHP’yi gözden geçirsinler. Bu defa CHP’yi cezalandırsınlar. MHP tam da istedikleri çizgide... MHP’yi iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. İzmir seçmeninden MHP’ye destek vermelerini istiyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Sonsöz TV’nin konuğu oldu.  Başkan Karataş 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri özelinde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’nın önemine değinen Karataş ayrıca Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin 10 Haziran’da İzmir’de gerçekleştireceği programa ilişkin bilgi verdi.

LİDER BAHÇELİ’NİN İZMİR PROGRAMINDA NELER VAR?
Karataş, “Genel başkanımızın talimatı ile genel merkezimiz 5 ayrı bölgede toplantılar tertip etti. Bir tanesi İzmir’de yapılacak. 10 Haziran Pazar günü İzmir’de olacak. Teşkilatın tamamının bulunduğu ve çevre illerin de katılım sağlayacağı bir program yapılacak. İzmir’de ne yapılması gerektiği, sürecin ne derecede önemli olduğuyla ilgili fikirler paylaşılacak. Devlet Bahçeli Bey’in 9 Haziran Cumartesi Bursa programı var. İzmir’de kaçta olacağı netleşecek.  Ama İzmir’de 14:00 ile 18:00 arası bir programı olacağı net” açıklamasında bulundu.

O SÜREÇTE BİRİLERİNİN BİR DESTEK VE GÜÇ VERMESİ LAZIMDI
Sürece dair konuşan Karataş, “Genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin milli mutabakat ittifakına ihtiyacı var dediği andan itibaren ben bunu teşkilatlarıma anlattım. Daha ortada cumhur ittifakı yokken biz çalışmalara başladık. Gelinen noktada liderimizin ne kadar haklı olduğu ortada. 15 Temmuz’dan sonraki süreçle ilgili de genel başkanımızın işaret ettiği, ortaya koyduğu tutum neyse biz bunları anlattık. Türkiye’de yaşayan herkesin 15 Temmuz’un ne manaya geldiğini görmesi icap ediyordu, genel başkanımız buna işaret etmiştir. Burada mevcut hükümet bazı kararlar almak zorundaydı. O süreçte birilerinin bir destek ve güç vermesi lazımdı. Bunu söylemesi gereken Türk Milleti ve devletinden yana olan MHP Lideri Devlet Bahçeli Bey idi. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı halkın çoğunluğunun desteğini alarak bu seçim noktalanacaktır. Türkiye’de verilen mücadele daha güçlü sürdürülecektir” dedi.

ZAMAN İÇİNDE BU AF KONUSUNDA UZLAŞILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM, GENEL BAŞKANIMIZ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAKTIR!
MHP Lideri Bahçeli’nin önerilerinin AK Parti iktidarı tarafından kabul görmesini değerlendiren Karataş, af konusunda uzlaşı sağlanamaması hakkında konuştu. Karataş, “Genel başkanımız hayatını Türk Milleti ve ülkücü harekete adamış bir devlet adamıdır. Ülkücü harekete lider olmak kolay olmuyor. Ülkücü hareketin önderi olan, MHP genel başkanı olan dava adamının mutlak şekilde önerilerinin önemli olması gerekiyordu. Bu önerilerinin tamamı doğruymuş ki kabul gördü. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan haklı görmüştür. Devlet Bey’in güvenilir bir devlet adamı olduğu kabul görmüştür. Burada 10 tane öneride bulunursunuz 8-9’u kabul edilir, bir tanesinde uzlaşılmaz. Ben zaman içinde bu af konusunda uzlaşılacağını düşünüyorum. Genel başkanımız bu işin peşini bırakmayacaktır. Teröristler, kadın, çocuk istismarcıları hariç demiştir. Kader mahkumları diye belirtmiştir. Bazı kesimler Cumhur İttifakı karşısında bir Millet İttifakı oluşturdu.  Burada yer alan partilerin ve bizce PKK mensubu olan HDP’lilere ve Selahattin Demirtaş’a özgürlük istediğini biliyoruz. Eğer Demirtaş ve bazı hapistekilerin serbest bırakılması talep ediliyorsa diğer taraftan da genel başkanımız kıyamet kadar kader mahkumunun bırakılmasını düşünmüştür. Selahattin Demirtaş ve benzeri tutuklular mı Türk devletine kast etmiştir yoksa genel başkanımızın af talebinde bulunduğu kader mahkumları mı? Bunu iyi düşünmemiz gerekiyor” yorumunu yaptı.

LİDERİN YAPTIĞI AÇIKLAMA KAFASINDA SORU İŞARETİ OLANLARIN YÜREĞİNE SU SERPMİŞTİR
Genel Başkan Bahçeli’nin, eski MHP’lilere çağrıda bulunmasına dair konuşan Karataş, “Bazı MHP’liler referandum sürecinde hayır oyu kullanmıştır. Bu kişiler için MHP’de istenmiyor şeklinde bir fitne yansımıştır. Genel başkanımız, ‘oyunu evet olarak da hayır olarak da kullananın başımızın üstünde yeri var, demokratik hakkıdır’ demiştir. Kimse hayır verdiği için MHP’den uzaklaştırılmamıştır. 18 Mart kurultayında yine bir mesaj vermiştir. Geçmiş zamanda MHP birileri tarafından örselendi. Değişim diye yola çıkanların dönüşüm istediği ortaya çıkmıştır. Biz bunu biliyorduk. Özellikle ön planda olanların geçmişte bunu yapacaklarını bekliyorduk. Onların toplantılarına katılan, herhangi bir üslup bozukluğu içinde olmayan, kandırılarak işin içine alınmış arkadaşlarımızla ilgili kucaklaşmayı söylemiştik. İzmir ayağı da var. Yapmış olduğu hatanın pişmanlığını yaşayan, bugün o kurdukları partinin Türk milleti ve geleceği adına bir şey ifade etmediğini düşünen, fitneyi çıkaran olmamış olan kimse herkesi kucaklamaya hazırız. İzmir’den geri dönme müracaatı yapanlar çok uzun zamandır var. Bunların değişim değil dönüşüm istediklerini anlayanlar o zaman peşlerini bıraktı. O süreçten beri bizimle diyalog kuranlar oldu. Yeni partinin misyonunu görenlerden oraya gidenler olmamıştır.  Liderin yaptığı açıklama kafasında soru işareti olanların yüreğine su serpmiştir. Makul gördüğümüz insanların MHP’de olmasını biz de arzu ediyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ İLK TURDA SEÇİLECEKTİR, SEÇİLMELİDİR
‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi ilk turda kazanacak mı?’ sorusu üzerine konuşan Karataş, “Her şey den önce kazanmalı. Türkiye’nin seçimi ilk turda Erdoğan’a kazandırması lazım… Geçmişte CHP ve bileşenleri diyorduk, şimdi CHP ve ittifak kurdukları diyoruz. HDP’nin bu millet ittifakına destek verdiği söylenemez. Kendileri de biliyor. Peki niye Selahattin Demirtaş’a sahip çıkılıyor? Adayımız trenin yüksek oranda seçileceğine inanıyoruz. Yüzde 51-53 değil, daha yüksek oranla seçilmesi için gerekli gayreti ortaya koyuyoruz. Bizim adayımız genel başkanımızın açıkladığı gibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu olmazsa olmaz.  Terör örgütü ve aşırı sol unsurlarla seçilecek bir cumhurbaşkanından kim ne talepte bulunacaktır. Geçmişteki hayır bloğunda yer alanların hangi unsurlar olduğunu biliyoruz. Cumhur ittifakında yer alan birisi bu yapıya niye destek versin? MHP’siz bir Türkiye düşünülemez. Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a destek verirken parlamentoda da güçlü bir MHP’ye ihtiyaç var. MHP Türkiye’nin çimentosudur. MHP olmazsa olmazdır. Milletimiz MHP’yi güçlü kılacaktır. MHP güçlü ise Türkiye güçlü olacak, güvende kalacak, milletimiz refah, huzur bulacak, vatandaşımızın başı dik, karnı tok olacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız il turda seçilecektir, buna inancımız tamdır. Diğer taraftan MHP ve Devlet Bahçeli olmazsa olmaz diyecektir ve parlamentoya bizi güçlü olarak gönderecektir” ifadelerini kullandı.

İZMİR SEÇMENİNE SESLENİYORUM: CHP’Yİ BU KEZ CEZALANDIRIN!
İzmir’deki adaylar üzerinden konuşan Karataş, “MHP’nin İzmir’deki adaylarının tamamı bu camianın evlatlarıdır. Bir ikisi hariç tamamı İzmir’imizin evlatlarıdır. Seçilip de meclise gittikleri zaman gerek İzmir gerek de Türkiye’yi hakkınca temsil edecek insanlardır. Yarın bir gün çeşitli siyasi yapılara, cemaatlere yem olacak adaylar olmamalıydı ve olmadı. MHP kurulduğu zaman Türk milleti için varız anlayışıyla kurulmuştur. CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Tamam. O gün çok anlamlar yüklenmiştir. Ama bugün geldiği nokta farklıdır. Bugün bir kişi Allah aşkına CHP o gün ile aynı çizgide diyebilir mi? CHP seçmenlerine sesleniyorum; bir kişi demiyor mu; Atatürk’ün kurduğu devleti yıkma adına yola koyulmuş aşırı uç ve terör guruplarının temsilcisi olan kişiler için niye serbest bırakılsın diyor? Bu terör gruplarının CHP ile ne bağı olabilir? Gerekçe nedir? CHP’ye oy veren seçmeni bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. FETÖ ve diğer terör örgütleriyle hangi ittifak samimi bir şekilde mücadele veriyor. Sosyal demokratım, vatanseverim, Atatürkçüyüm diyenlere sesleniyorum; lütfen bu odakları gözden geçirsinler. İzmir seçmeni vatanperverdir ama vatanı ve devleti bölme adına sürekli çalışma içinde olanlarla niye CHP yan yana. İzmirliler CHP’yi gözden geçirsinler. Bu defa CHP’yi cezalandırsınlar. MHP tam da istedikleri çizgide... MHP’yi iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. İzmir seçmeninden MHP’ye destek vermelerini istiyorum. İzmir’den şu kadar vekil çıkaracağım demiyorum. Biz en yükseği düşünüyoruz. Rakam vermiyorum. MHP uzun süredir sahada. Hala sahada olmayan partiler var. Ben anlayamıyorum. Kalmış şurada 24 gün, MHP tam kadro sahada. Adaylarımız ortaya çıktığından beri seçim olarak sahada. Ondan önce ise insanlarımızı sürece yönelik bilgilendirme için sahadaydık. Ben seçmenden bizi değerlendirmelerini ve cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermelerini istiyorum” diye konuştu.