GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Mayıs 2016 Cumartesi 21:07

MHP İzmir’de ‘Akşener’ krizi: 11 başkandan açık destek

Meral Akşener’in İzmir mitingi ve toplantılarına görevde olan 11 aktif ilçe başkanının katılması teşkilatı karıştırdı. MHP İl Başkanı Karataş, “Kimseyi imza attığı için görevden almadık ama bu yapılanlar için elbet partimiz gerekeni yapacaktır. MHP, bir göçebe partisi, çadır değildir” diye konuştu.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - MHP’de kurultay sancısı devam ederken genel başkan adayları da çalışmalarını sürdürüyor. Partide, genel başkan adayları arasında en yüksek potansiyele sahip Meral Akşener’in İzmir ziyareti teşkilatı karıştırdı. 

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin teşkilatlara gönderdiği genelgede yer alan, “Ortada kurultay yokken, teşkilatlarımızın meşgul edilmesine, çalışmalarının engellenmesine, partimizin bayrak ve amblemlerini kullanarak siyasi faaliyette bulunulmasına kesinkes müsaade edilmeyecektir” sözlerine rağmen Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge görevde olan aktif 11 ilçe başkanı katıldı.

MHP’nin İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun organize ettiği İzmir ve bölge yapılanması diğer illerin de desteği ile alana çok sayıda kişiyi getirmeyi başarırken görevde olan ilçe başkanlarının mitinge katılması da dikkat çekti. 



Gündoğdu Meydanı’ndaki Genel Başkan Adayı Akşener’i dinleyenler arasında Karşıyaka İlçe Başkanı Ufuk Öztürk,  Balçova İlçe Başkanı Ülkü Doğan, Beydağ İlçe Başkanı Aykut Topçu, Bergama İlçe Başkanı Sercan Akman, Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, Karaburun İlçe Başkanı Ogün Dönmez, Kınık İlçe Başkanı Hikmet Uçar, Menderes İlçe Başkanı Şirzat Peker, Tire İlçe Başkanı Atakan Duran, Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür ve Urla İlçe Başkanı  Hüseyin Akgül yer aldı. Yine üst kurul delegesi olan ve geçtiğimiz günlerde görevlerinden alınan Torbalı İlçe eski Başkanı Yurdadoğ Mutlu, Buca eski İlçe Başkanı Ali Karakuş, Kiraz eski İlçe Başkanı Selim Demirel ile Bayraklı İlçe eski Başkanı Mustafa Kandil gibi isimler de miting alanına geldi. Ayrıca,il başkanlığının alternatif olarak aynı saatlerde Bornova’da yaptığı “Türkçülük Şöleni’nin” ev sahibi olan Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla’nın da Akşener’in delegelerle yaptığı oteldeki toplantıya katıldığı öğrenildi.

GEREKEN YAPILACAKTIR
Partide hareketliliğine neden olan durum ile ilgili ilk değerlendirme MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’tan geldi. Karataş, “Biz imza sürecinde bile imza atanları bilmemize rağmen kimseyi görevden almadık. Özellikle bu konuda arkadaşlarıma sahip çıktım. Buca ve Torbalı’da ilçe başkanlarının görevden alınmasının başka nedenleri var. Biz bu kadar hassas davranırken görevde olan isimlerin bu şekilde bir etkinlikte, toplantıda yer alması kabul edilemez. Genel merkezimizin tavrı, partimizin duruşu bellidir. MHP’nin bir teşkilatı, organları ve karar mekanizması vardır. MHP,  bir göçebe partisi, çadır değildir.  Eğer o toplantılara katılır, mitinge ben de gidersem genel merkez benimle ilgili kararını vererek bundan sonra çalışmaz. Giden kim olursa onun için de bu durum geçerlidir. Ortada bir kurultay tarihi belirlenmemiş, bir süreç başlamamışken önüne gelen kişinin peşinden gidenlerle ilgili gereken yapılacaktır” dedi.