GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Mayıs 2016 Cumartesi 11:23

İzmir’de Akşener rüzgarı: Bahçeli’ye ’17-25 Aralık’ı sordu!

MHP Genel Başkan Adayı kentte önce partililerle mini bir zirve yaptı, ardından Şehit Polis Şara’nın cenazesine katıldı… Gündoğdu’daki mitingde binlerce partiliye seslenen Akşener, Bahçeli’ye yüklendi, o soruyu sordu ve ekledi: Ant olsun MHP’yi ‘Saray’ın arka bahçesi yaptırmayacağız!

Onur DENİZ / Can KAPLAN / EGEDESONSÖZ – MHP’de 15 Mayıs’ta yapılması öngörülen olağanüstü kongre kararı için gözler Yargıtay’ın koyacağı son noktaya çevrilirken, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye muhalif adaylar da saha çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

İzmir bugün kentte delegelerle buluşan Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın ardından TBMM Eski Başkanvekili ve MHP Eski Milletvekili Genel Başkan Adayı Meral Akşener’i ağırlıyor.

Gündoğdu Meydanı’nda saat 17.00’de İzmir’e seslenecek Akşener öğlen saatlerinde havayoluyla kente geldi.

Akşener Adnan Menderes Havalimanı’nda partililerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Birlikte hareket ettiği Eski İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, çok sayıda delegenin yanı sıra yüzlerce partili Akşener’i VIP çıkışında karşıladı.

MİTİNG ÖNCESİ OTEL ZİRVESİ
Akşener büyük bir konvoyla şehir merkezine geçerken miting öncesi dinlediği Swiss Otel’de bir toplantı düzenledi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen zirvede Akşener, parti kurultay delegeleri, ilçe başkanları ve partinin önde gelen kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi.

ŞEHİT CENAZESİNE KATILACAK
Akşener bu toplantının ardından Şırnak’ta sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan özel harekat polisi Ergin Şara'nın Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazına katıldı. Aileye taziyelerini bildiren, şehit polisin yakınlarına sarılıp acılarını paylaşan Meral Akşener, daha sonra şehit polisini tabutu başında dua edip mitinge katılmak üzere camiden ayrıldı.

‘BAŞBAKAN MERAL’ SESLERİ!
MHP Genel Başkanı Adayı Akşener, Şehit Şara’nın cenazesinin ardından İzmir mitingi için Gündoğdu Meydanı’na geçti. Alanı dolduran binlerce partili Akşener’i ‘Başbakan Meral’ sloganlarıyla karşıladı. Gündoğdu Meydanı’nın dört bir yanı Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla donatılırken, Akşener’in konuşma yapacağı platformun üzerine ‘Sen iste talih değişsin, sen iste tarih değişsin’ pankartı asıldı.

- FOTO GALERİ: GÜNDOĞDU'DA AKŞENER RÜZGARI!... 



MİLLİ İRADE GÜNDOĞDU’DA!
Akşener, “Gündoğdu benim için çok özel bir yer...  Gündoğdu’dan çıktık, Gündoğdu’da bitireceğiz inşallah.  Her gittiğimiz yerde ‘başbakan’ dediniz, bir başkana mal oldunuz. Bugün burada bir seçim yok! Bugün burada ‘MHP’nin kongresini, olağanüstü kurultayını yapalım’ diye çıktığımız yolun geldiği nokta Gündoğdu’dur! Bugün burada milli irade var. Milli iradenin harekete geçmesi var. Bugün burada İzmir’den harekete geçen milliyetçiler var. Gelin buyurun harekete geçmiş milli irade burada” diye konuştu.

ONLAR TÜRK KADININI TANIMIYOR 
Kurultay süreci hakkında konuşan Akşener, “Bir yola çıktık. Dedik ki; 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını hak etmedik. MHP’nin potansiyeli çok daha yüksektir. Türk milleti diyor ki, ‘Türk milliyetçileri 1919’da olduğu gibi ayağa kalkın’… Gelin ülkenin darmaduman olmuş kurumlarını gelin yönetin. Biz milletimizin ülkücü iradenin sesini duyduk. Her türlü iftira atıldı. Zannettiler ki geri adım atacağız. Onlar ülkücüleri, milli iradeyi, onlar Türk kadınını tanımıyor” dedi. 

İMZAYI BİZ TOPLADIK, AKP KONGREYE GİDİYOR
AK Parti’de çıkan kongre kararı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MKYK’da yaşanan kriz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından aday olmayacağını açıklamasını darbe olarak değerlendiren Akşener, “8 Nisan’da ‘548 imza gerçek değildir’ dediler. 548 delegemizi MHP’ye operasyon yapmakla, darbe yapmakla suçladılar. Bize ‘paralel’ dediler. Ama bize bunları söyleyenlerin tümü yamuk... Bize bunları dediler ama Başbakan’a ‘Saray’ tarafından darbe yapıldı kimsenin gıkı çıkmıyor!  O başbakan kenara kondu, şimdi yeni bir başbakan aranıyor. Bu yapılanlar ayıptır, yazıktır. Hepimizin gözleri önünde ‘Saray Darbesi’ oldu. Biz 548 imzayı biz topladık, kongreyi AKP yapıyor” ifadelerini kullandı.

KOLTUKLARINIZI ESKİTTİNİZ
Kurultay kararını yüksek yargıya taşıyan MHP Genel Merkezi’ne seslenen Akşener, “Bizimkiler 548 imzanın tamamını yok saydılar. Gittiler ilçelerden hakimlere suç işleterek kararlar aldırdılar. 2011’deki usul muhakemesine aykırı hareket ederek, neymiş kurultayı engelleyeceklermiş. Bu kutlu yürüyüş bir iktidar yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Türkiye’nin her kurumunun darmaduman edildiği bir dönemde devleti yeniden tanzim etme yürüyüşüdür. Bu yürüyüş sadece Meral Akşener’in genel başkanlık yürüyüşü değildir. Bunun anlamayanlara sesleniyorum. Kulaklarınızı millete karşı tıkadınız. Oturduğunuz koltukları eskittiniz. Kapattınız kapıları ülkücülerin sesini duymazdan geldiniz. Buradan sesleniyorum. Açın kulaklarınızı çıkın odanızdan kalkın koltuklardan duyun bu sesi gereği neyse onu yapın” şeklinde konuştu.

İZMİR GAVUR DEĞİL TÜRK’TÜR!
İzmirlilere seslenen Akşener, “Buraya çıkan dönemin Başbakanı ‘Gavur İzmir’ dedi. İzmir’e gavur denir mi hiç? İzmir’e kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunu attığı için ‘gavur’ dediler. O dönemde işgal güçlerinin çeşitli yerlerde işbirlikçileri vardı… İzmir’de bunlar olmadığı için gavur dediler… İzmir gavur değil, İzmir Türk’tür Türk! İzmir Cumhuriyetin, İstiklal Savaşı’nın, kurtuluşun kalesidir” dedi.

BAKANLIK TUZAĞI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tarihi 1919’dan sonra saymayı kabul etmiyorum” sözünü hatırlatan ve laiklik tartışmalarının başkanlık sistemini getirmek için algı oluşturmaya yönelik olduğunu söyleyen Akşener, “Türkiye’de laikliği biri çekiştirdi bir taraftan biri çekiştirdi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘1919’dan sonraki tarihi’ dışlayan zihniyeti ile laikliği reddeden aynı zihniyettir. Bir yandan laikliği alevlendirmek, bir yandan dindar başkanlık sistemi için milletimiz bu tuzağa düşürmek istediler. Ama milletimiz bu tuzağa düşmedi” diye konuştu.

NE KAFASI BU?
Akşener,  “Biz bir iktidar, biz bir huzur projesi milletimizi yeni baştan kardeşlik  hukukunun etrafında toplamak için yola çıktık. Ayın 15’inde çağrı heyeti kongre kararı aldı. Türkiye’de 3. Dünya savaşı başladı. Bahçeli’ye hakaret edenler Bahçeli’nin etrafında melek oldular. Ben de o meleklerin kanatlarını koparan biriyim. Ablalar, ağabeyler ne içtiniz siz? Ne kafası bu? 15 Mayıs’ta kongremiz olacak. Ankara’da Berlin’de olduğu gibi hakimler var. Biz de acele görüşülmesi için mahkemeye müracaat ettik. İnanıyoruz ki hukukçularımız hukuka uygun bir karar verecekler” ifadelerini kullandı.

ASİT KUYUSU İFTİRALARINI UNUTMADIK!
Terör sorunu hakkında konuşan Akşener, “İzmir bugün şehidine ağlıyor. Şehit cenazesine katıldık. Bir terör mücadelesi yapılıyor. Bu mücadeleyi yapanlara destek oluyoruz. Bugün mücadele yaptığını söyleyen hükümet, açılım saçılım diyerek ülkemizi silah deposu haline getirdiler. Vur emri kaldırıldı, dur emri getirildi. 7 Haziran sonrası PKK azdı. Oradaki evlatlarımızı askerimizi hukuki bir zemine oturtmadığınız takdirde her biri ileride yargılanma riskiyle karşı karşıyadır. Asit kuyuları iftiralarını unutmadık. O evlatlarımızı hukuki zemine oturtmanız lazım. Biz diyoruz ki 6 ayda PKK’nın belini kırmazsak gideriz. Önce de yaptık şimdi de yaparız. Muhalefet bu hukuki sürecin takipçisi olsun” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ’YE 17-25 ARALIK SORUSU!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Kasım seçimlerinin ardından 17-25 Aralık operasyonları hakkındaki söylemlerinde yön değiştirdiği ifade eden Akşener, “Bize 17-25 Aralık’a ‘hırsızlık ve rüşvet operasyonu’ dediğimiz için çirkin iftiralar atıldı. Her yerde söyledik, Sayın Bahçeli’nin diliyle ‘hırsızlık ve rüşvet operasyonu’ dedik… Buradan Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. ‘Bilal’i ver, iktidarı al’ diyordu, röportajlarda makamındaki saat 17.25’te durmuş, pili çıkarılmıştı… Seçim sonrası ne oldu da ‘hırsızlık’ açıklaması duymadık… MHP’yi temsil eden ses Bahçeli’dir. Kurumsal sesin sahibidir. 17-25 Aralık için Cumhurbaşkanı’na yapılmış bir kumpas ve darbedir de deniyor. Ben buradan soruyorum, 17-25 Aralık kumpas mıdır yoksa hırsızlık ve rüşvet operasyonu mudur? Bu cevabı vermek zorundadır. Bu cevabı alıncaya kadar sormaya devam edeceğim. Anlaşılan bir dönüş var” ifadelerini kullandı.

MHP’Yİ AKP’NİN ARKA BAHÇESİ YAPTIRMAYACAĞIZ
Akşener sözlerine şöyle devam etti: 17-25 Aralık’ın hesabı sorulana kadar o saat kalacak deniyordu. Şimdi ne oldu? Saatinin pili takıldı mı? Ayakkabı kutuları unutuldu mu? Ant olsun MHP’yi ne ‘Saray’ın ne AKP’nin arka bahçesi yaptırmayacağız. Kimsenin koltuk değneği yaptırmayacağız” dedi. 

BAYRAM SOFRASI TÜRKİYE’Sİ
MHP’nin değişimle birlikte iktidara geleceğini söyleyen Akşener,  AK Parti hükümetini eleştirerek MHP iktidarında izleyecekleri yol haritasını anlattı.

Akşener, “Bizim bir Türkiye tablomuz var. Bayram sofrası Türkiye’si... Eskiden bayram sofrası kurulurdu. O sofraya kırmızı saçlı kız da oturur, başörtülü anne de otururu. Kulağı küpeli genç de oturur, dışarıdan gelen gelin de oturur. Onun için Türkiye’yi bir bayram sofrası haline getireceğiz. Önce iktidar sonra huzur, sonra hukukun üstünlüğü, iyi bir ekonomik sistem, doğru bir dış politika ve gelecek kaygısı olmayan gençlerin olduğu bir Türkiye için yola çıktık” dedi.

Akşener mitingin ardından kentten ayrıldı.