GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2018 Cuma 09:55

Lezzetin kalbi İzmir'de atacak

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek organik sertifikalı fuar olan Gurme İzmir - 9. EKOLOJİ İzmir Fuarı’nda bu yıl ilk kez “En İyi Organik Ürün” Yarışması yapılacak. Katılımcı firmaların organik ürünleri arasından birinciyi fuar ziyaretçileri belirleyecek. 

Geçtiğimiz yıl “Gurme İzmir” adı altında düzenlenmeye başlayan fuarlardan biri olan 9. EKOLOJİ İzmir Fuarı; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından 9 - 12 Mayıs tarihleri arasında fuarizmir’de düzenlenecek. Sertifikalı organik ürünlerin sergileneceği, kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının katılacağı ve çeşitli etkinliklerin yer alacağı 9. EKOLOJİ İzmir Fuarı, A holünde gerçekleşecek. Fuar kapsamında uluslararası buluşmalar, sektörel paylaşımlar, ekoloji ormanına fidan dikilmesi, Türkiye’nin organik gıda sektöründeki yeriyle ilgili toplantılar yapılacak. 

İLK KEZ DÜZENLENECEK 
Ekoloji Fuarı’nda bu yıl ilk kez “En İyi Organik Ürün” için yarışması düzenlenecek. Fuar’a katılan firmalar ürettikleri ürünleri, içerik ve fiyat bilgileriyle İZFAŞ yetkililerine 7-9 Mayıs arasında teslim edecekler. Firmalar yarışmaya en fazla iki ürünle katılabilecek. Ürünler fuar süresince “En İyi Organik Ürün” standında görücüye çıkacak. 

ZİYARETÇİLER SEÇECEK 
Sektör temsilcileri, medya temsilcileri ve organik sektörün tüm paydaşlarından oluşan ziyaretçiler en beğendikleri ürünler için oy kullanacak. Hazırlanacak kartlara en beğenilen dört ürün yazılarak, oyların toplanacağı kutuya bırakılacak. Fuarın son günü birinci başta olmak üzere, ikinci, üçüncü ve dördüncü belirlenecek. Ziyaretçilerin oylarıyla “Türkiye Organik Ödülü 2018” seçilecek.