GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mayıs 2018 Perşembe 18:43

Kocaoğlu'ndan AK Partili ilçe başkanına: Konseptimizde sadece muhtarlar var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kendisini en çok eleştiren AK Partili belediye başkanlarının bulunduğu Menderes ve Torbalı’da muhtarlarla buluştu. Kocaoğlu, toplantıda söz isteyen AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre’ye, “Konseptimizde ilçe başkanları yok. Polemik olmasın..."de

EGEDESONSÖZ/İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun uzun süredir uyguladığı ilçe ziyaretleri sürüyor. Her ilçede muhtarlarla toplantı yapan Kocaoğlu’nun yanında ilgili bürokratlarıyla gittiği ilçenin belediye başkanı ve siyasi parti temsilcileri de yer alıyor. Kocaoğlu, muhtarları dinliyor, bürokratları ise tek tek not alarak talimatları yerine getiriyor.

Başkan Kocaoğlu, uygulama kapsamında bu kez Menderes ve Torbalı ilçelerini ziyaret etti. 2014 yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez kendisini en çok eleştiren isimler arasında yer aldı. İki başkan, defalarca Kocaoğlu hedef alırken altyapı ve belediye hizmetleri konusunda Büyükşehir’in yetersiz kaldığını dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde iki başkan da Büyükşehir ile asfalt çalışmaları nedeniyle karşı karşıya geldi.

Kocaoğlu’nu Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez karşılarken Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise toplantıya katılmadı. Soylu’nun şehir dışında programı olduğu belirtildi. Toplantıya, Soylu’yu temsilen Başkan Yardımcısı Halil Taşkıran katıldı.

İMRE'YE SÖZ VERMEDİ
Menderes’teki toplantıya CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İmre de katıldı. Muhtarları tek tek dinleyen Kocaoğlu birçok konuda soruları yanıtladı. Bu sırada AK Parti İlçe Başkanı İmre söz alarak konuşmak istedi. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Bizim çalışma sistemimizde ve bu programın konseptinde ilçe başkanlarının konuşması yok. Ben sadece muhtarlarımızı dinliyorum. İlçe başkanlarına söz verirsem karşılıklı polemik ve tartışma olabilir. Bu konuya dikkat ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Kocaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli’ye de  “muhtarları dinlemeye geldim” diyerek söz vermedi.