GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Eylül 2024 Çarşamba 19:06

Kültürpark Platformu’ndan Basmane Çukuru çıkışı: 5’li Çete'ye de teslim etmeyiz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak’ta ana hizmet binasının yapımı karşılığında Basmane Çukuru’ndaki hisselerini TMSF’ye devretmeye hazırlanırken Limak, MNG Holding ve Cengiz İnşaat’ın Basmane Çukuru’na talip olduğu ortaya çıktı. Kültürpark Platformu olası taliplere karşı mücadele edeceklerini dile getirdi. Platform Başkan Tugay’ın Büyükşehir hisselerini devretmek istemesi ile ilgili de “Adı tarihe 5’li çeteye İzmir’i teslim eden başkan” olarak geçecek” çıkışında bulundu.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ -  İzmir'in kent gündeminde uzun yıllardan beri yer tutan Basmane Çukuru ile geçtiğimiz haftalarda yeni bir gelişme yaşanmış. Parsellerin hisselerinin büyük bölümünü elinde bulunduran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile masaya oturan İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmişte birkaç kez farklı teklifler sunmuştu. TMSF yeni dönemde kendisine sunulan "belediyenin hissesine karşılık yıkılan Konak Meydanı'ndaki hizmet binasını yeniden inşa etme" teklifini kabul etti. Teklife göre, İzmir Büyükşehir Belediiyesi yüzde 30'luk hissesini TMSF'ye devredecek, buna karşılık olarak TMSF ise Konak Meydanı'nda belediye hizmet binasını bedelsiz inşa edecek. 

Teklifle görüşmeler devam ederken büyük holdinglerin gözünün Basmane Çukuru’nda olduğu ortaya çıktı. Egedesonsöz'ün iş dünyası ve ekonomi kaynaklarından aldığı bilgiye göre Limak, MNG Holding ve Cengiz İnşaat gibi şirketlerin ilgilendiği ortaya çıktı.

Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Kültürpark Platformu ise hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hisselerini TMSF’ye devretmek istemesine hem de taliplere karşı mücadele edeceklerini dile getirdi. Platform Basmane Çukuru’nun Kültürpark’a devredilmesi talebini de yeniledi.

Platformun açıklaması şu şekilde: 

Kültürpark’ın bir parçası olan Basmane Çukuru’nu,  aradan gecen 25 yıldan sonra  TMSF gibi bir yapıya teslim eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının adı tarihe  “5’li çeteye İzmir’i teslim eden başkan” olarak geçecek.  Dileğimiz Çukurun kullanımına yönelik Kültürpark’ın lehine koşullar tanımlamış olmasıdır.  Kültürpark Platformu olarak nasıl Folkart’a karşı direndi isek, aynı kararlılıkla hem Belediye yönetimine hem de olası taliplere karşı mücadeleyi sürdüreceğiz.