GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2021 Cuma 17:00

Konak'ta gündem 'Emniyet Müdürlüğü' binası

Konak Umurbey Mahallesi'nde bulunan 45 bin metrekarelik alanda İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması için İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi, Konak Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclisten geçirildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Eşrefpaşa Dr.Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Kısa süren meclisin gündeminde ise yapılması planlanan İl Emniyet Müdürlüğü, Konak Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Çeşme Belediyesi'ne kamyon hibesi konuları yer aldı.

KRİTİK DÜZENLEME MECLİSTEN GEÇTİ
Umurbey Mahallesi'ndeki 45 bin metrekarelik alanda İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması amacıyla İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından talep edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi, Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerince oybirliği ile kabul edilmişti.

Olağan ikinci Meclis oturumunda Meclis Üyelerine sunulan ilgili gündem maddesi, Meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündeminin kabulü sonrası konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Oy birliği ile gelmiş raporumuz İzmir Valiliği tarafından İl Emniyet Müdürlüğü yapılması yönünde bir öneri. Bir kamu kurumu yapılacak buraya. Komisyondaki arkadaşlarımız da hassasiyet ile üzerinde durarak bu öneriyi kısa sürede sonuçlandırdılar. Bu hassasiyeti için İmar Komisyonu üyelerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

MALİ BÜTÇE OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Diğer yandan Konak Belediyesi'nin 2020 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı da mecliste görüşüldü. Mecliste okunan bütçe kesin hesabı, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'ret' oyuna karşın, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

ÇEŞME BELEDİYESİ'NE ARAÇ DESTEĞİ
Mecliste ayrıca Çeşme Belediyesi'ne verilmesi planlanan damperli kamyon hibesi yer aldı. Konak Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü demirbaşı içinde yer alan 2 adet damperli kamyonu Çeşme Belediyesine hibe etme önerisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oy birliği ile kabul edilmişti. Meclis oturumunda Meclis Üyelerinin de onayına sunulan ilgili gündem maddesi, katılımcıların oyları ile oy birliği ile kabul edildi.