GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2021 Cuma 14:13

Büyükşehir binasının kaderi belli oluyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de 30 Ekim günü yaşanan deprem sonrası boşaltılan, "Ana Hizmet Binasının Deprem Güvenliğinin ve Güçlendirilmeye Uygunluğunun ve Depremi Sonrası Yapılan Gözlemler Işığında Değerlendirilmesi” için İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü ile protokol imzalanması amacıyla Meclis üyelerinden yetki istemeye hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 30 Ekim'de İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Samos Fay hattında yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem sonrası İzmir'de birçok yapı hasar alırken, hasar alan yapılar arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası da yer almıştı.

Yaşanan deprem sonrası belediye binası boşaltılırken, personeller İzmir Fuarı holleri olmak üzere çeşitli yapılara dağıtılmıştı.

Deprem sonrası gerçekleştirilen ilk meclis oturumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önerisi ile belediye binasının yıkılıp yeniden yapılmasına tüm meclis üyeleri alkışlarla destek verirken, sonrasında AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri, binanın güçlendirilmesi düşüncesinin gündeme alınması önerisinde bulunmuştu.

GÜÇLENDİRME İNCELEMESİ İÇİN ÖNEMLİ HAMLE
Öneri sonrası Başkan Soyer Ana Hizmet Binası'nın güçlendirme ve başka bir alanda yeniden yapılma maliyetlerinin hesaplanacağını açıklarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan gündeminde kritik bir madde yer aldı.

Meclis gündeminde yer alan maddeye göre,  "İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Deprem Güvenliğinin ve Güçlendirilmeye Uygunluğunun ve Depremi Sonrası Yapılan Gözlemler Işığında Değerlendirilmesi” için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü arasında protokol imzalanması için Başkan Tunç Soyer yetki istemeye hazırlanıyor.