GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2021 Cuma 12:48

İzmir'in kalbindeki bölgeye kat sınırı kararı!

Konak Belediyesi'nin Alsancak Limanı arkası ve Salhane Bölgesi'nde kat sınırlaması 'serbest' olan alanlar için hazırladığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık – Hukuk Komisyonları tarafından oy birliği ile kabul edildi. Verilen karar ile bölgede bina katlarına sınır gelecek.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bina yükseklikleri “Serbest” olarak belirlenmiş olan Alsancak Liman arkası ve Salhane Bölgesi için, Konak Belediyesi Uygulama İmar Planında bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin kat sınırlaması getirmek için düğmeye basmıştı.

Mart ayı olağan meclisinde onaylanan ve Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi ile ilçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ada/parsel bazında bina yüksekliklerine ilişkin kısıtlama kararı, Büyükşehir İmar ve Bayındırlık-Hukuk Komisyonları'nda görüşüldü.

Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği ve Halkapınar Mahallesi, 8502 ada, 1 parsele yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerileri, İmar ve Bayındırlık – Hukuk Komisyonları'ndan oybirliği kabul edildi.

Komsiyonlardan gelen ve Meclis üyelerine sunulacak ilgili maddenin kabul edilmesi halinde, bölgede yeni yapılacak yapılara kat sınırlaması gelmiş olacak.