GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2021 Cuma 11:10

Törenle açılmıştı... Tatlı Mustafa Sokağı'na veto!

İzmir'in Konak ilçesinde , Belediye Meclisi tarafından alınan karar sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen 'Mersinli Mahallesinde bulunan mevcut 2816 no’lu Sokağa "Tatlı Mustafa" isminin eklenmesi talebi' Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu tarafından oybirliği ile reddedildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Tatlı Mustafa lakabıyla tanınan Yeşilova Spor Kulübü’nün Kurucusu Mustafa Küçükoğullarından’ın adı Konak Belediyesi tarafından ailesinin yaşadığı sokağa verilmişti.

Yeni tabelanın açılışını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bizzat yaparken, Başkan Batur, “İzmir futboluna damga vurmuş çok değerli bir büyüğümüzün hatırasını yaşatmaktan büyük bir onur duyuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Konak Belediye Meclisi'nden geçen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderilen karar ise geçtiğimiz ay Meclis üyeleri tarafından 'Hukuk Komisyonu'na gönderilmişti.

KOMİSYONDAN VETO
9 kişiden oluşan Hukuk Komisyonu'nda incelenen ilgili Meclis gündemi ile ilgili kararını verdi. Konak Belediyesi tarafından Mersinli Mahallesi'nde bulunan sokağa 'Tatlı Mustafa' isminin eklenmesi kararı, Büyükşehir Hukuk Komisyonu üyelerinin oy birliği ile reddedildi.