GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2022 Salı 18:10

Konak için Valilik'ten açıklama geldi: Son aşamaya gelindi!

İzmir'de bulunan 130 yıllık Vali Konağı'nın geldiği son hal sonrası son olarak CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı. Konağın gündeme gelmesi sonrası İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Valiliğin açıklamasını ve konağın restorasyon sonrasına dair proje görsellerini paylaştı. Valilik yapılan açıklamada tadilat projesinin son aşamaya gelindiğini belirtti.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne İzmir’de bulunan 130 yıllık Vali Konağı’nı taşıdı. Vekil Bakan, Vali Konağı’nın harabeye döndüğünü ve ne zaman harekete geçileceğini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soru önergesiyle iletti.

-İZMİR'İN HARABEYE DÖNEN 130 YILLIK VALİ KONAĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Eski Vali Konağı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden Valiliğin açıklamasını ve konağın restorasyon sonrasına dair proje görsellerini paylaştı. Yapılan açıklamada, Vali Konağı’nın Anıtlar Yüksek Kurulunun kararı ile tescillendiği ve konağın yeniden kullanımı için tadilat projesinde son aşamaya gelindiği belirtildi.

Valilik’ten yapılan açıklama şu şekilde:
İlimiz Konak ilçesi Mithatpaşa Caddesi 833 Ada 1 parselde kayıtlı vali konağı, Anıtlar Yüksek Kurulunun 21.02.1979 tarih ve A-1851 sayılı kararı ile tescillenmiştir.

Mülkiyeti maliye hazinesinde, tahsisi ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde olan yapının yeniden kullanılma si için hazırlanan tadilat projesinde son aşamaya gelin miştir.

Yapı, restorasyon çalışmaları yapılarak kullanıma hazır hale getirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Restorasyon sonrasına dair görseller şu şekilde: