GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mart 2016 Perşembe 17:23

Konak Meclisi’nde gergin oturum: Cami tartışması!

Mart ayı ikinci oturumuna da Çınarlı’daki araziye yapılması planlanan cami hakkındaki tartışma damga vurdu. Başkan Pekdaş ile AK Parti Grup Başkanvekili Şanlı arasında sert diyaloglar yaşandı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Mart ayı ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturumda Özel İdare’nin kapanmasının ardından İl Müftülüğü’ne tahsis edilen araziye yapılması planlan protokol camii yine tartışma konusu oldu.

Dilek ve temenni bölümünden AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın konuyla ilgili açıklaması ve CHP’nin cami karşıtı olduğunu ifade etmesine tepki geldi.



BİZE HİÇBİR PROJE GELMEDİ
İlçe Başkanı Yıldırım’ın, “CHP genlerinde cami karşıtlığı var. Tek parti döneminde camilerin ahıra döndürüldüğü bir gerçek” sözlerine CHP Meclis Üyesi Ahmet Karadağ tepki gösterdi.

Karadağ, “Biz yerel bir parlamentoyuz. Genel siyasete mümkün olduğunca girmemeye çalışıyoruz. Geçen oturumda kayıtlarımız mevcut... Cami tartışmasına gelince… Orada bir alan söz konusuydu. Bize hiçbir zaman herhangi bir yer için ‘Buraya cami yapalım’ diye öneri gelmedi. Önerisi olmayan bir şeye ne evet derim, ne hayır derim. Ama meclis sonrası çıkan haberlere bakıyorsunuz, AK Parti Konak İlçe başkanı CHP’yi cami karşıtı ilan etmiş” diye konuştu.

CHP HİÇBİR ZAMAN…
Karadağ ayrıca, “CHP asla din düşmanı olmamıştır. Bir insanın inanç düzeyini ölçmek kimsenin haddi değildir. Kimse Allah ile kul arasına giremez. Bu açıklamaları kabul etmiyorum. Biz ilçede camilerin bakımlarını yapıyoruz. Biz hiçbir zaman cami yapımına karşıyız demedik. İktidarsınız, böyle bir kararı alın, getirin biz de onay verelim” ifadelerini kullandı.

Karadağ’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı cami planının tartışıldığı alanın İl Özel İdare’den tekrar defterdarlığa bırakıldığını söyleyerek kente şehit cenazelerinin kalkabileceği bir protokol camisinin yapılmasının şart olduğunu ifade etti.

ŞOV YAPIYORSUNUZ!
Şanlı’nın konuşmasının üzerine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,  “Protokol cami nedir? Protokol camiinde cenaze farklı mı oluyor? Şehit cenazelerinin gelmeye devam edeceğini mi söylemek istiyorsunuz” dedi.

Pekdaş’a sert yanıt veren Şanlı, “Siz şu an şov yapıyorsunuz. Bize ‘Şov yapma’ diyorsunuz ama siz yapıyorsunuz. Neden rahatsız oluyorsunuz? İzmir’in 400 sene ileriye dönük bir camiye ihtiyacı var. Protokol camileri trafiğin rahat olabileceği yerlerde olur. Mevcut camiler yetmiyor.  Geniş alanın olduğu bir yerin cami olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

TEMEL YILDIRIM’A YAKIŞMIYOR
Karşılıklı meclis üyeleri arasında geçen söz düellosunun ardından Pekdaş, Yıldırım’ın açıklamaları hakkında, “Sayın Yıldırım’ın açıklamaları talihsiz bir açıklamadır. CHP’nin üzerinden böyle bir polemik yaratılmasını yakıştıramadık. Bu açıklama nedeniyle CHP’nin bir özür bekleme hakkı vardır. Böyle bir konuyu bu şekilde manipüle etmeyi biz kendisine de yakıştıramadığımız için dile getiriyoruz. Türkiye’deki siyaset adına buna bizim bir üzüntümüz vardır” diye konuştu.