GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mart 2016 Perşembe 11:48

Başkan Kocaoğlu şehir stadını o ilçeye mi yapacak?

Kocaoğlu’nun “Uygun yer bulduk” diyerek gündeme getirdiği projede önemli bir gelişme! Menderes Belediyesi, Tekeli’de bulunan 120 dönüm araziyi devretme kararı aldı. Kocaoğlu’nun da sıcak baktığı teklif gerçekleşirse yeni stat buraya yapılacak. Bölgeye Göztepe’nin altyapı tesisleri de inşa edilecek.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de tartışmalara neden olan stat projeleri ile ilgili yargı süreci devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 'şehir stadı' olarak kullanılmasını planladığı yeni yer ile ilgili çalışmaları sürüyor.

Göztepe ve Karşıyaka’da yapımına başlanan statların dışında Alsancak Stadı’nda da düzenlemeler devam ediyor. Kentin gündeminden düşmeyen ve daha önce Örnekköy ve Uzundere’de yapılacağı telaffuz edilen şehir stadı için düşünülen yeni yer belli oldu. Başkan Kocaoğlu'nun, "25-30 bin kişilik yeni şehir stadı için uygun yer bulduk, çalışıyoruz. Şu an için yeri söylemek doğru değil, ama çalışmalarımız son noktaya geldi" diyerek sinyalini verdiği yer büyük oranda netleşti.

Kocaoğlu uzun uğraşlar sonrasında belirlediği yerlerden birisini kesinleştirdi. Kocaoğlu’nun, şehir stadının Menderes İlçesi’ne bağlı Tekeli Mahallesi’nde yapılmasına karar verdiği öğrenildi. Uzun bir süre belediye olan Tekeli’nin tüzel kişiliği 2009 yılında kaldırılarak Menderes İlçesi’ne bağlandı. Son bütünşehir yasası düzenlemesi ile mahalle olduğu için mülkiyetinde bulunan araziler de ilçe belediyesine geçti.



Tekeli’nin Tırazlı Mevkii’nde yer alan 120 dönüm belediyeye ait arazi proje için uygun yer olarak seçildi. Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde ilçeye giderek çalışmaları incelediği ve son şeklini verdiği de öğrenildi.

GÖZTEPE SPOR KULÜBÜ DE GELİYOR
Projenin yapılacağı 120 dönümlük alanda ayrıca spor altyapı tesisleri de kurulacak. Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’in kararı ile kulübün altyapı çalışmalarının tamamı bu bölgeye taşınacak. Tekeli’ye bağlı Feyzi Çakmak Mahallesi’nin sınırlarında kalan Tırazlı Mevkii’ndeki şehir stadyumu bu projeye entegre edilecek.