GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Eylül 2018 Salı 08:09

Komşu’dan Çeşme’ye domates-biber akını!

Dolar ve avrodan yaşanan yükselişin ardından Yunan Adaları’nda yaşayanlar günlük alış-verişleri için Çeşme’ye akın ediyor. Yunanlıların en çok gıda ve meyve-sebze alışverişi yaptıkları öğrenildi.

Doğan Bulut/EGEDESONSÖZ – Avro’nun Türk Lirası karşısında aşırı yükselişi Yunan Adaları’na yakın olan Çeşme’de ticareti hareketlendirdi. 1 Avro 7,70 kuruş olması ile birlikte Sakız Adası’nda yaşayanlar neredeyse tüm ihtiyaçlarını Çeşme’den karşılamaya başladı.

Günlük seferlerin yapıldığı Çeşme’ye gelen Yunanlılar, hediyelik eşyadan kap kacaka, meyve-sebzeden inşaat malzemesine kadar geniş bir yelpazede alış veriş yapmaya başlayınca esnafın yüzü güldü.

Sabah erken saatlerde gelen Yunanlılar gün boyu kentte gezip alış veriş yaptıktan sonra akşam saatlerinde ülkelerine dönüyor.

Yunanlıların en çok Cumartesi günü kurulan Alaçatı Pazarı’na rağbet ettiği bildirildi.

Sayıları artan turistlerin en çok döviz bıraktığı alanları değerlendiren İZTAV Yönetim Kurul Üyesi ve Çeşme Turizm Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Onursal Başkanı Veysi Öncel, gıda ve giyim alanlarına dikkat çekti.

MEYVE VE SEBZE ALMAYA GELİYORLAR
Öncel, “En çok gıda alışverişinde bulunuyorlar. Bunun yanı sıra düğün, hediyelik eşya ve kap kacak alanında alışveriş yapıyorlar. Özellikle cumartesi günü pazarlarda meyve, sebze ve giyim eşyası alıyorlar” dedi.

KALMA SAYILARINDA ARTIŞ VAR
Turistlerin daha çok günübirlik geldiklerine değinen Öncel, “Şuanda genellikle günübirlik geliyorlar. Tabi gezip yedikten sonra azda olsa kalanlarda oluyor. Otelimizde şuanda yüzde 20’lik bir artış var. Bizim buradan Yunanistan’a gidişlerde ise yüzde 40’lık bir düşüş var” dedi.