GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2018 Cuma 13:31

Kocaoğlu’nun ‘Selçuk krizi’ iddiasına AK Partili Kaya ne yanıt verdi?

Geçtiğimiz yıl Selçuk’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Başbakan Binali Yıldırım arasında krize neden olan olaya ilişkin Kocaoğlu, AK Partili vekili Atilla Kaya’ya yönelik iddialarda bulundu. Kaya’dan açıklama gecikmedi.

EGEDESONSÖZ- 2017 yılının Eylül ayında Selçuk’taki İZBAN açılışında Başbakan Binali Yıldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında yaşanan kriz yeniden alevlendi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, “Bu komployu kimlerin yaptığını da biliyoruz. Orada ortak projemizi açıyorsun, belediye başkanını yuhalatıyorsun, konuşturmuyorsun. Kim yaptı bunu? Atilla Kaya ve oradaki birkaç tane belediye başkanı bunu organize etti. Toplama amigoları getirdiler ve bunu dizayn ettiler. Orada Binali Bey de, milletvekilleri de, üç tane bakan da kalkıp buna engel olabilirlerdi” dedi.

Kocaoğlu’nun iddialarına ilişkin olarak AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’dan yanıt geldi.

Kaya, açıklamasında şunları söyledi:

“AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya için Genel seçim propaganda sürecinin başlamasıyla, bir haftadır gündeme gelemeyen Sayın Aziz Kocaoğlu bazı açıklamalar yapmış. Gündeme gelmek için bizimle ilgili yaptığı içi boş açıklamalara verilecek bir cevap yok. Sahada çalışıyoruz, hemşehrilerimizle buluşuyoruz, pek vaktimiz yok, çok uzatmadan bir şey söyleyip işime bakacağım.

19 Mayıs törenlerine dahi katılmayıp, CHP aday listesini görüşmek için Ankara'ya gittin. Aday olsun dediklerin olmadı, olmasın dediklerin oldu. Aday yapılması için ismini verdiklerinin de siyasi geleceklerini yaktın, yazık oldu hepsine.

Duydum, adam masaya vurmuş, yumruğu çakmış, ta İstanbul'dan tekrar İzmir listesinin başına gelmiş. Üzüldüm, bir kentin büyükşehir belediye başkanı bu kadar da ezilmez ki be kardeşim.

İki dönem daha adayım demişsiniz, hayırlı olsun. Açıkçası ben çok isterim, 15 yılın hesabını güzelce görürüz.

Ancak, hiçbir önerini dikkate almayan, seni yok sayan, dediklerinin tam tersini yapan partinin genel merkezi aday olamayacağını göstermek için daha ne yapsın.

Bırak bu işleri, olmayacak duaya amin deme. Kendini daha da küçük düşürme. Şu an yoğunum, 24 Haziran'da görüşmek üzere”