GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2018 Cuma 12:32

Karabağlar’dan o AVM için açıklama: Muhatabı değiliz!

Üçkuyular’da inşaatı devam eden İstinye Park AVM hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından ‘İzmir’e Sahip Çık’ platformunun yaptığı açıklamaya Karabağlar Belediyesi’nden yanıt geldi.

EGEDESONSÖZ- Kamuoyunda 'Balçova arsa mağdurları' olarak bilinen vatandaşlar tarafından kurulan 'Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği', Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı'nın yanına yapılan AVM inşaatının imar planının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı dava açtı.

İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin imar planının iptali yönünde karar vermesi üzerine ‘İzmir’e Sahip Çık Platformu’ tarafından yapılan açıklamada Karabağlar Belediyesi'nce devam eden inşaatın bir an önce durdurulması gerektiği belirtildi.

- BAŞKAN ÇALKAYA’DAN AVM ÇIKIŞI: ENGEL DEĞİL DESTEK OLMAK LAZIM

RUHSATI BİZ VERMEDİK
Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “ilçemiz sınırları içerisinde bulunan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan 266 ada 50 ve 51 parsellerdeki lise alanı ve resmi tesis (vergi dairesi) alanının bulunduğu imar planını iptal etmiştir. Bu doğrultuda gerekli işlemlere başlanmıştır. Ancak ilgili haberde bahsedilen İstinye Park AVM inşaatı belediye sınırlarımız içerisinde olmayıp, inşaat ruhsatı da belediyemiz tarafından verilmemiştir” denildi.

Egedesonsöz’e açıklama yapan Başkan Muhittin Selvitopu, “İdare Mahkemesi’nin verdiği karar malum AVM’nin karşı tarafında bulunan ve belediyemiz sınırlarında yer alan Maliye Meslek Lisesi’ni ilgilendiriyor. Orada Meslek Lisesi ikiye ayrılarak Vergi Dairesi taşındı ve inşaatları tamamlandı. Hem AVM’nin hem de okulun planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmıştı. Bu planlar istinaden biz belediye olarak oturma ruhsatı ve yapı kullanma izni verdik. Yapı kullanma izni verdiğimiz bir bina ile ilgili yıkım söz konusu değildir. Artık orası müktesep hak kazanmıştır. Ülkede imar barışı adı altında bir çalışma bulunuyor iken bakanlığın onayladığı plan sonrası yapılan proje iptal edilemez.

Biz belediye olarak okulla ilgili planlara zaten itiraz edip dava açmıştık. O süreç devam ediyor. Belediyenin yapacağı şey mahkeme kararını Meclis gündemine getirip onaylamaktır. İtirazları yapacak olan kurum mahkeme kararı sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır. Ayrıca AVM projesinin yapıldığı yer Karabağlar’ın değil Balçova’nın sınırları içindedir. İnşaat durdurulsun açıklamalarının muhattabı belediyemiz değildir”