GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ekim 2016 Çarşamba 21:21

Kocaoğlu’ndan 3 büyük proje hakkında önemli açıklamalar

Büyükşehir Belediye Başkanı mecliste yaptığı açıklamalarla Kültürpark Projesi ve Menemen’e yapılması planlanan tıbbı atık tesisine gelen eleştirilere yanıt verirken, ‘Yüzülebilir Körfez Projesi’ hakkında da bilgilendirme yaptı.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

- KOCAOĞLU’NDAN MENDERES MESAJLARI: HEDEF LOKMAYI BÜYÜTMEK…

Oturumda kentte son dönemde tartışma konusu olan Kültürpark Projesi gündeme geldi. Başkan Kocaoğlu AK Partili meclis üyelerinin soruları üzerine Yüzülebilir Körfez Projesi için de tarih verdi.

Ayrıca Başkan Kocaoğlu Menemen’de yapılması planlanan tıbbi atık tesisi için ilçe Belediye Başkanı Tahir Şahin’in eleştirilerinin meclis gündemine taşınması üzerine net konuştu. 



ESNAFIN PARA KAZANMASINI İSTİYORSANIZ…

Kültürpark projesiyle konuşan Başkan Kocaoğlu, “Kültürpark kurtuluşun simgelerinden bir tanesidir. İsmet İnönü Kültür Merkezi ekonomik ömrünü yitirdi. Her sene tadilat yapıyoruz ama fayda etmiyor. Atlas Pavyonu ve fuar holleri yıprandı, kaldıralım dedik. Bunların yerine kültür sanat etkinliklerini yapacağımız bir bina yapacağız, adını da yine İsmet İnönü Kültür Merkezi koyacağız. Burası gerçek anlamda zaten yıprandı. Bugüne kadar niye gündeme getirmedik? Fuar burada işlevini sürdürüyordu. Yıpranıyor, yol ve kaldırım dayanmıyordu. Şimdi fuarların büyük kısmı Gaziemir’e taşındı. Fuarların artarak devam etmesi için, bu projeyi yapacağız. Bu kentin gelişmesine faydalı olacak bir mekana ihtiyacımız var. Taksicinin, esnafın para kazanmasını, bu kentin kalkınmasını istemiyorsanız bu projeye ‘Hayır’ diyebilirsiniz. Ama eğer bu kentin kalkınmasını, esnafın, vatandaşın lokmasını büyütmesini istiyorsanız bu projeye karşı çıkmayacaksınız” dedi.

6-7 AY SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK
AK Parti’nin ‘Yüzülebilir Körfez Projesi’ni gündeme getirmesi sonrası konuşan Kocaoğlu, “Körfez’de ÇED onayı geldi. Adanın yerinin belirlenmesi için bir çalışa yapılması gerekiyor. O belirlendikten sonra projeye başlayacağız. Arkadaşlar ihale hazırlıklarını sürdürüyor. İZSU’nun yaklaşık bin 900 dönümlük arazisinde buradan çektiğimiz malzemeyi rehabilite edecek çalışmaları başlatıyoruz. Sanıyorum 6-7 ayda bu çalışmalar başlayacak. Bu malzemeler için mutlaka bir ada yapmamız gerekiyor. Çevre Bakanımız da bu konuyu hızlandıracağını söyledi. İzmir 8 bin 500 yıllık tarihini bu körfez bağlı. Bitmesi mümkün değil. Bu kentin geleceği için bir numaralı yatırımdır. Dünyanın sayılı çevre yatırımlarından bir tanesidir. Ve İzmir’in tanınması çok büyük önem taşıyor. Bu kentte 70 yıl önceki gibi denize girilmesi kentin tanıtımı için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

KÖKOĞUZ: GİYDİRMİŞ/KOCAOĞLU: KENDİSİ SANKİ…
AK Partili Ali Kökoğuz ise Menemen’de yapılması planlanan tıbbi atık tesisiyle ilgili konuştu. Menemen Belediye Başkan Tahir Şahin tesisle ilgili eleştirilerini gündeme getiren Kökoğuz, “Geçen gün Tahir Şahin giydirmiş” dedi.  Kökoğuz’a yanıt veren Kocaoğlu bu cevapla Başkan Şahin’e gönderme yaptı. Kocaoğlu, “Tıbbi atık tesisi 5 dönümlük arazide yapılacak. Geriye bir atık kalmayacak. Sağlığa zararsız hale getirilip yakılan atıklar daha sonra Harmandalı’ya götürülecek. Yanlış bilgilendirme var. Hangi belediye başkanına sorarsanız sorun, kimse arka bahçesine bir şey istemiyor. Yasa izin veriyorsa, isterse beni ipe çeksinler yaparım. Ama yasa izin vermiyorsa yapacak bir şey yok. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Ama yasa izin veriyorsa arkama dönüp bakmam yaparım. Kendisi sanki gelip evsel atığını bize bırakmıyormuş gibi konuşmuş” ifadelerini kullandı.