GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2023 Cuma 18:59

Kocaoğlu'ndan 2'nci tur çağrısı: Adam adama çalışma yapılmalı

Seçimlerin gerçekleşeceği 28 Mayıs'a kadar saha çalışması önerisinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Zaman sınırlı, bunu telefon gibi iletişim araçları ile yapmak gerekiyor.  İlçe teşkilatlarımızda sandık sonuçlarında CHP'nin açık ara birinci çıktığı sandıklardaki gelmeyenlerin üzerine yoğunlaşmakta büyük fayda var. Yüzde 70-60 oy almışız... Orada gelmeyen 3 kişiden 2'sinin dağılım olarak bize oy verecek demektir. Esas olarak adam adama çalışma metodunun sürdürülmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimleri öncesi siyasi partiler çalışmalarına hız vermiş durumda.

Bu kapsamda İzmir’de de Cumhuriyet Halk Partisi tempo arttırırken, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Aziz Kocaoğu ve mevcut ilçe belediye başkanlarıyla seçim çalışmalarına yönelik koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

EN KÖTÜDE ÇALIŞMAK İSTEDİM
Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi bir önceki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu, "14 Mayıs seçimlerinde herkes elinden geleni yaptı. Sayın Kılıçdaroğlu çok büyük bir performans gösterdi.  Bu seçim şunu gösterdi; Erdoğan'ın 50+1'i alamayacağını gösterdi. Olumlu yönünden baktığımızda bütün çabalara rağmen 50,1'i alamadılar. Bunu alamayan 28 Mayıs'ta 50,1'i alma şansı çok daha zayıftır. Burada şans, potansiyel Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu lehinedir. Bunu aklımıza iyice yerleştirmeliyiz. Buna canı yürekten inanıyorum. Sahadaki duruma gelirsek... Ben 25 gün önce sahaya belediye başkanımız olmayan ilçelere gittim. Orada da CHP'ye en az oyu veren köylere mahallelere giderek çalışma yaptım. En kötü de çalışmak istedim. 15 senenin getirdiği hatır gönül işlerine dayanarak bir katkıda bulunabilir miyiz düşüncesi içindeydik. Hiç nahoş bir şey ile karşılaşmadım. Aksine çok büyük teveccühü gösterdiler. O köylere İzBB Başkanı iken gittiğimde bugünden daha iyi karşılaşmamıştım. Bu genel başkanımıza olan teveccühe dayanıyordu diye yorumladım" dedi.

HEPİMİZ TELEFONLARIMIZDAKİ KİŞİLERE ULAŞMALIYIZ
İkinci tur için önerilerini de sunan Kocaoğlu, "Hepimizin bir cep telefonu ve içinde isim rehberi var. Bence herkes o cep telefonunda nazı geçecek tescilli partiliyi bir kenara bırakarak ortada bildiği  kim varsa  mutlaka ya telefonla arayarak ya giderek tarama yapmalı. Zaman sınırlı, bunu telefon gibi iletişim araçları ile yapmak gerekiyor.  İlçe teşkilatlarımızda sandık sonuçlarında CHP'nin açık ara birinci çıktığı sandıklardaki gelmeyenlerin üzerine yoğunlaşmakta büyük fayda var. Yüzde 70-60 oy almışız... Orada gelmeyen 3 kişiden 2 si dağılım olarak bize oy verecek demektir. Kanaat önderleri... Ben gidip oyunu istersem beni dikkate almayabilir. Adamın adamını bulacaksın. Sözünden çıkarmayacağı, nazı geçecek kişi bularak çalışmak gerekli. Her semtin, her ailenin, her sokağın mutlaka hepsinden fazla sözü geçen önderleri vardır. Bu doğal bir şeydir. Onların üzerinde çalışmak önemlidir. Pazar, çarşı gezilebilir. Ancak şimdi onlara sahada yoktunuz irtibası verdirmeyecek kadar gidip, esas olarak adam adama çalışma metodunun sürdürülmesi gerekmektedir.  Bugün aradılar Kiraz'da 2-3 köy Aziz Kocaoğlu gelirse oy vereceğiz demişler... Nerden çıktı bilmiyorum ama pazar günü oraya gideceğim. Gece gündüz çalışacağız. Çalışan kazanıyor. İnanıyorum başaracağız!" ifadelerini kullandı.