GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2023 Cuma 18:48

Özfatura'dan '12 milyon oy' çıkışı: Başarılı olmamak için hiçbir neden yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olan inancını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, "Kullanılmayan, iptal edilen ve Sinan Oğan'a verilen oylarla birlikte 12 milyon oy var. Allah'ın izniyle Kemal Bey'in başarılı olmaması için hiçbir neden yok. Ben bir partinin üyesi değilim. Kılıçdaroğlu'nu 1971 yılından beri tanıyorum. Türkiye için herkesin bir şans olduğunu, liyakatli kadrolar ile ülke için çok şeyler yapabileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi partiler çalışmalarına hız vermiş durumda.

Bu kapsamda İzmir’de de Cumhuriyet Halk Partisi tempo arttırırken, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Aziz Kocaoğlu ve mevcut ilçe belediye başkanlarıyla seçim çalışmalarına yönelik koordinasyon toplantısı yaptı.

DİN VE MİLLİYETÇİLİĞİ İSTİSMAR ETTİLER
Geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura hükümete din ve milliyetçilik üzerinden tepki gösterirken, "Gerçekten ilk etapta moralimizi bozan bir seçim oldu. Benim yaşım 80... 1950 sonrası yapılan seçimlere şahit oldum. Bu seçim Türkiye tarihinin en iğrenç seçimidir. Türkiye'nin tüm gelirleri ve imkanları iktidar partisi lehine kullanılmıştır. İktidar partisi sadece seçimde insanlara bir şey sunmamış, hakaret küfür etmiştir. Her türlü engellemenin, her türü manipülasyonun yapıldığı seçim oldu. Devletin tüm imkanları tüm kadroları partinin adamı gibi çalıştılar. Ahlaka uygun olarak bakanlar devletin imkanını kullandı. TOGG’un reklamını yaptılar. Babanızın TOGG’u değil ki. Din ve milliyetçilik konularını istismar ettiler.  İnancının gereklerini yerine getirmeye çalışan ve dinimizin esaslarını da din baronlarından değil, cennete bilet,, yanmaz kefen satan, baronlardan değil de sağlıklı kaynaklardan öğrenen biri olarak çok net söylüyorum. AK Parti dindar bir parti değildir. AK Parti Türk İslam tarihinde dinimize en fazla zararı vermiş partidir. Dinimizi dejenere etmiştir. Bugün AK Parti’nin söyledikleri Kuran’ın ve  Peygamberimizin söylediklerini ile alakası olmayan şeylerdir. Milletimizin islamin ve milliyetçiliğin ne olduğunun farkında değil. İslam aleminde 150 bin cemaat var. İstanbul'da sadece polisin takip ettiği 8 bin cemaat lideri var. Çoğu da bölücü. Ancak maalesef okumayan araştırmayan toplum olduğumuz için gönüllü kölelik sistemine milyonlarca insan mahkum olmuş durumda” dedi.

ELİMİZDEN GELEN MÜCADELEYİ SARFEDECEĞİZ
Kendisinin bir şeyden korkusu olmadığını ancak torunlarını düşündüğünü belirten Özfatura, "Hayatında bir kere Kuran-ı Kerim-i okuyan kişi bu din baronlarının söylediklerine inanmayacaktır. İşin temelinde insanlara gerçekleri anlatıp yanlış bilgileri düzeltebilmek ve iktidar partilerinin  dinimiz ve milliyetçilik ile alakası olmadığını anlatmak zorundayız. Allah korusun ayın 28'inde iktidar devam ederse Türkiye iflas edecek. Ben Maliye Bakanlığı'nda görev aldım. Bize düşen küsmek pes etmek yok. Nazımız geçen herkesi sandığa götürmemiz lazım. Bunun yanında aklı başında olan insanlara gerçekleri anlatmamız lazım. Ben kullanılmayan, iptal edilen ve Sinan Oğan'a verilen oylarla birlikte 12 milyon oy var. Allah'ın izniyle Kemal Bey'in başarılı olmaması için hiçbir neden yok. Ben bir partinin üyesi değilim. Kılıçdaroğlu'nu 1971 yılından beri tanıyorum. Türkiye için herkesin bir şans olduğunu, liyakatli kadrolar ile ülke için çok şeyler yapabileceğine inanıyorum.  Allah bu ülkeye acısın. Benim kimseden korkum yok ancak 6 torunum var. Yaşadığım mutluluklar hasretle anıyorum. Fakirmişiz ama çok mutluymuşuz... Şimdi biz mülteciyiz. Torunumu Behçet Uz hastanesine götürdüm, Suriyeli işgali altında... Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne götürdüm eşimi yavuz hırsız ev sahibini kovuyor... Oradaki Suriyeliler bana posta atmaya kalkıyor.  Bu bir kurtuluş mücadelesi. Bu ortam kurtuluş savaşı ortamından çok daha zor bir ortam. Bizi karpuz gibi ikiye böldüler... Elimizden gelen mücadeleyi sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.