GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Haziran 2023 Pazar 08:24

Klinik bastılar... Veterinere çirkin saldırı!

Kliniğine getirilen kedinin çok ağır hasta olduğunu gördükten sonra ilk müdahaleyi yapan, kedinin tam teşekküllü bir hayvan hastanesine götürülmesini öneren Veteriner Hekim Caner Ülgen, dört kişinin saldırısına uğradı. Burnuna aldığı darbeyle yaralanan, kliniği saldırıda darmadağın olan Ülgen, dört gün iş göremez raporu aldı, olay adliye makamlara intikal etti. Veteriner Hekimler Odası Başkanı Selim Özkan, çirkin saldırıyı kınadı, “Yeter artık, bu son olsun” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel saldırıların ardı arkası kesilmezken, bir başka sağlık çalışanı olan veteriner hekimler de öfkeli hayvan sahiplerinin saldırılarına hedef oluyor. Buca’da faaliyet gösteren bir veteriner kliniğinin sahibi Veteriner Hekim Caner Ülgen, bir kedi sahibinin yakınları tarafından darp edildi. Kliniği basılan, pos makinesi kırılan, burnuna aldığı yumruk darbesiyle yaralanan, kaldırıldığı hastaneden dört gün iş görmezlik raporu alan Veteriner Hekim Caner Ülgen, saldırganlardan şikayetçi oldu.

ÖZKAN: HAYVAN HASTANESİ YERİNE BİR BAŞKA KLİNİĞE GİDİYORLAR
Veteriner Hekimler Odası İzmir Şube Başkanı Selim Özkan, çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Olayın ardından meslektaşının yanına gittiklerini ve gereken desteği sağladıklarını anlatan Başkan Özkan, olayın nasıl gerçekleştiğini şu sözlerle ifade etti:

“Bir kadın, meslektaşımızın kliniğine bir kedi getiriyor. Kedi, ağır vaka. Kedinin akciğerlerinin çok kötü olduğunu, film çekilmesini öneriyor. Film çekilirken istem dışı bir şekilde hayvan dışkısını yapıyor, kusuyor. Veteriner hekim arkadaş, acil yapılması gereken tedavileri yaptıktan sonra, kedinin durumunun çok kötü olduğunu, 22 yıllık veteriner hekim olarak, tecrübelerine dayanarak kedinin tam teşekküllü bir hayvan hastanesine götürülmesini tavsiye ediyor. Hayvan sahibi, kedisini hayvan hastanesi yerine bir başka kliniğe götürüyor ve hayvancık o klinikte ölüyor. Bir süre sonra Caner Ülgen arkadaşımızın kliniğine biri kadın, dört kişi geliyor, kedimize iğne yaptırdın, sen öldürdün diye saldırıyorlar. Pos makinesini parçalıyorlar, ellerine geçirdikleri ne varsa fırlatıyorlar, yumrukluyorlar. Burnu kırılmamış ancak kanatmışlar. Meslektaşımız hastaneye gitti, dört gün iş görmezlik raporu aldı, polise kamera görüntüleri sunuldu, poliste ifade verildi ve olay mahkemeye intikal etti.”

KANUNDA SAĞLIK SINIFINDAYIZ, UYGULAMADA DEĞİLİZ!
Veteriner Hekimler Odası  İzmir Şube Başkanı Selim Özkan, saldırıyı kınadı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Veteriner hekimler, kanunda sağlık sınıfında sayılıyor ancak uygulamaya gelince, kanun uygulayıcıları bunu göz ardı ediyor. Sağlık sınıfında olduğumuz kabul edilerek bir yargılama olsa, sağlıkta şiddet yasası kapsamında, veteriner hekimlere saldırıda bulunanlara ağır cezalar verilecek. Ancak arkadaşlarımız, meslektaşlarımız  darp ediliyor, maalesef sağlıkta şiddet yasaları uygulanmıyor. Herhangi bir insana bile şiddet uygulanmasına karşıyız. İster hayvan olsun, ister insan olsun, bir veteriner hekim, bir beşeri hekimi, hastasını yaşatmak ve korumak için vardır. Hiçbir hekim, hastasının ölmesini istemez. Onu iyileştirmek için elinden geleni yapar, ki bu yönde yemini vardır. 22 yıllık tecrübeye sahip meslektaşımız, bunca tecrübesine dayanarak hayvan sahibini hayvan hastanesine yönlendiriyor ve ardından saldırıya uğruyor. Veteriner hekimin, böylesine kritik bir vakada hayvan hastanesine götürülmesini istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Çünkü klinikte o hasta, ağır vaka kediye müdahale etme şansı yok. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve bu saldırının son olmasını istiyoruz. Bu noktada sağlıkta şiddet yasasının veteriner hekimlere yönelik saldırılarda da geçerli olmasını, kanunda yer aldığı gibi veteriner hekimlerin sağlık sınıfında bir hekim olarak kabul edilmesini istiyoruz. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Bir veteriner hekime yumruk atmak, üstüne yürümek, üç dört kişi bir araya gelerek saldırmak çirkindir ve bu saldırıyı k