GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ekim 2023 Cuma 06:17

Kılıçdaroğlu’ndan Halk TV mesajı: Negatif bakışımız yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, “Halk TV’ye karşı bizim özel bir negatif bakış açımız yok” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’deki medyanın ve medya mensuplarının zor şartlarda görev yaptığını söyledi. 

Konuşmalarında sık sık gazetecilerle ilgili açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu son olarak Muğla-Marmaris’te yerel basın çalıştayında konuşmuştu. Kılıçdaroğlu, “Hayatımda bu kadar bölünen, ayrışan bir medya yapısı hiç görmedim. Farklı düşündü diye gazetecilerin gözaltına alındığını, tutuklandığını yaşıyoruz. ‘Basın milletin müşterek sesidir’ diyor Atatürk. Acaba basın bugün aynı konumda mı? Bunu medya mensuplarının sorgulanması lazım” ifadelerini kullanmıştı. 

Gazeteci Fatih Yapar'ın kendisini ziyaretinde konuşan Kılıçdaroğlu, partinin kurumsal olarak sözleşmesini feshedip aboneliği askıya aldığı Halk TV ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu, “Halk TV, sosyal demokrat pencereden dünyaya bakan bir TV kanalı… Toplumun ihtiyaç duyduğu objektif haberleri topluma vermeye çalışan bir yayın organıdır. Bu kanalın yaşaması gerekiyor. Kanalın büyümesi gerekiyor. Dolayısıyla Halk TV’ye karşı bizim özel bir negatif bakış açımız yok. Sosyal demokrat pencereden olaylara bakan, olayları sorgulayan, haksızlıkların, hukuksuzlukların üzerine giden bir TV kanalı…Saygı duymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Yıllardır CHP ile özdeşleşen medya kuruluşu olan Halk TV için yeni dönemde uygulanan genel merkez kararı neden olmuştu. Partinin basın birimi ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem sosyal medyadan yaptığı açıklamada Halk TV’nin sözleşmesinin iptal edildiğini açıklamıştı. 

Öte yandan Halk TV; Ocak 2020 tarihinden itibaren işadamı Cafer Mahiroğlu’nun sahipliğinde ülke ve dünya gündemini yakından takip eden yeni ekip tarafından yönetiliyor.