GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ekim 2023 Cuma 06:15

Kılıçdaroğlu, Egedesonsöz’e konuştu: Yerelde ittifak olabilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim öncesi ittifak açıklaması yaptı. Bursa, Balıkesir, Denizli ve Manisa’yı hedef koyan Kılıçdaroğlu, “Yukarıda olmayabilir ama yerelde ittifak olabilir. Seçmen gerekeni yapar” dedi.

EGEDESONSÖZ- Genel seçimin ardından  büyük kurultay için yoğun çalışmaların yapıldığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler 4-5 Kasım tarihlerine çevrildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışmasının beklendiği kongre öncesinde oy kullanacak delegeler de büyük heyecan yaşıyor. Yoğun trafiğin yaşandığı parti genel merkezinde il ve ilçelerden gelen heyetlerle görüşen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu geç saatlere kadar mesai yapıyor. 

Parti içine dönük açıklama yapmak yerine parti dışına ve ülke gündemine  yönelik değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, delegelerin tercihlerini etkileyecek sözlerden kaçındığını ifade etti. 

Gazeteci Fatih Yapar'ın genel merkezde bir araya geldiği Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada “Delegelerle ilgili bugüne kadar hiç konuşmadım. Partimiz kurultaya gidiyor, delegeler de geleceklerdir. Partilerini düşünerek oy kullanacaklardır” diye konuştu.

HEDEF KOYDU!
Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesinde partinin yaptığı çalışmaları da hatırlatarak hedefi tekrarladı. Mevcut Büyükşehir ve il belediye başkanlıklarının sayısının artacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Bursa, Balıkesir, Denizli, Manisa… Buraları almakta kararlıyız. Potansiyel olarak da bu şansımız var” dedi.

YEREL İTTİFAK 
Genel seçim sonrası partiler arasındaki ittifakın bozulması, altılı masanın artık olmaması ve siyasi parti liderlerinin yerel seçimlere ayrı adaylarla gireceğini açıklamasının hatırlatılması üzerine ise “yerel ittifak” konusuna vurgu yaptı. 

Kılıçdaroğlu, “Sonuçta ittifak yerelde olabilir. Yukarıda olmayabilir ama yerel de olabilir” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, “ittifakın seçmenlerin kendi arasında olmasını mı diyorsunuz?” sorusuna ise, “Seçmen sonuçta, AKP’li çalışmayan bir belediye başkanı seçmeyip en güçlü adayı destekleyecektir. İşin doğasında bu vardır. Seçmen bulunduğu yerde itirafını yapacaktır” yanıtını verdi.

İZMİR’İ ÖNEMSİYORUM
Kılıçdaroğlu, İzmir’le ilgili de şu ifadeleri kullandı: 

“İzmir bizim için değerli ve özel bir şehirdir. Her açıdan şahsen de önemsiyorum. Sosyal demokrat, aydın, yaşam tarzını önemseyen vatandaşlarımızın yaşadığı ve çağdaş bir kenttir İzmir… Ben de İzmir milletvekili olarak görev yaptım. Kentte belediyelerimiz başarılı projeler yürütüyorlar. Başta, İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerimiz çeşitli zorluklara, mali imkansızlıklara rağmen önemli çalışmalar yaptı. Hükümetin ayrımcı yaklaşımı ve baskılarına rağmen belediyelerimiz mazeret üretmeden halkına karşı olan sorumluluklarını yerine getiriyorlar”