GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2022 Çarşamba 23:59

Kılıçdaroğlu'ndan Aziz Kocaoğlu hatırlatması... Mücadelesinde haklı olduğu kanıtlandı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için verilen Siyasi yasak ve hapis cezası uygulaması kararının ardından İstanbul'da konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı “Tarihi Belediye Davası” konusunu hatırlatarak, " Benzer bir olay İzmir’de Belediye Başkanımız içinde yapıldı 100 küsur yıl ile yargılandı. Beraat etti oraya da gittiğimde aynı şeyleri söyledim. Aziz Kocaoğlu İzmirlilere hizmet etti. İzmirliler için çalıştı" dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için verilen 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak uygulaması kararının ardından İstanbul’a geldi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada CHP eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı “Tarihi Belediye Davası” konusunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, “Benzer bir olay İzmir’de Belediye Başkanımız içinde yapıldı 100 küsur yıl ile yargılandı. Beraat etti oraya da gittiğimde aynı şeyleri söyledim. Aziz Kocaoğlu İzmirlilere hizmet etti. İzmirliler için çalıştı. Bu mücadelesinde haklı olduğunu hem yargı teslim etti adalet sonunda. Hem de İzmirliler teslim ettiler. Senin de başarılarını kıskanıyor, hazmedemiyorlar ama hazmedecekler…  İstanbul’un rantına doymadılar bizde onları doydurmayacağız. İstanbul’un rantı İstanbullulara aittir. Ekrem Başkan İstanbul’un rantını İstanbullulara teslim edecektir. Buna tahammül edemiyorlar. Rantı almak istiyorlar ancak Allah büyüktür biz haklı olduğumuz müddetçe senin başkanlığında bütün bunları aşacağız” ifadelerini kullandı.

HÜZÜN BİZE YAKIŞMAZ ÇÜNKÜ HAKLIYIZ
Sözlerine devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başkan hüzün bize yakışmaz çünkü biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece her zaman gülümsemeliyiz. Haksızlıklara karşı gülümseyeceğiz. Tüm bu haksızlıkları düzelteceğiz. Ekrem Başkan'ın haksızlığa uğraması aslında 16 milyon insanın hakkının gasp edilmesi anlamına gelir. Eğer bir yargı 16 milyon insanın hakkını gasp ediyorsa o yargı yargı değildir. O yargı birilerine kendi iradesini teslim etmiştir. Onlara biz hakim demeyiz. Hakim olanların egemen olduğu bir yargı olur o yargı. O yüzden sayın başkan sakın moralini bozma gülümsemeni sürdür. Eşine, dostuna ve yakınlarına gülümseme ile bak. 16 milyon insana gülümsemen ile hizmet et. Hiçbir şüphen olmasın ki 16 milyon seni kucaklıyor” dedi.