GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Aralık 2023 Perşembe 11:48

Kemeraltı’na üniversite geliyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçerek bu büyük projesini hayata geçirme anlamında ilk adımı attı. Girgin, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de destek verdiği bu proje, hem Kemeraltı’nın, hem sanayicinin aradığı elemanları yetiştirecek, hem de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan zanaatların sürdürülebilirliğini sağlayacak” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’in hayata geçirmek istediği projeler arasında yer alan üniversite için ilk adım atıldı.  Dernek Başkanı Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçildiğini, beş yıl sonrasının hayalini gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Bugünün değil, beş yıl sonrasının hedefini ortaya koyduklarını belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Bugün bir apartman dairesinde bile üniversite varken, Kemeraltı gibi büyük bir çarşıda neden olmasın?” dedi ve şu bilgileri aktardı:

ESNAFIN, SANAYİCİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ELEMANLARI YETİŞTİRECEK
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Başkan bir gün Kemeraltı’nı geziyordu altı ay kadar önce. İçime giydiğim İzmir Tarihi Kemeraltı Üniversitesi yazılı bir tişört vardı.  Açtım gömleği, içimdeki tişörtü gösterdim; başkanım beş yıl sonraki hayalimiz bu, dedim. Çok heyecanlandı, hoşuna gitti. Kemeraltı yüzyıllardır düz ayakta bir çarşı. Bugün bir apartman dairesinde bile üniversite varsa, Kemeraltı gibi büyüok bir çarşıda neden olmasın? Tunç Başkan’ın da destek verdiği bu projemiz, meslek yüksekokulu çerçevesinde olsun istiyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş zanaatlardan tutun da ara elemana kadar, yaşatılması gereken mesleklere yönelik elemanları üniversitemizde yetiştirebiliriz. Üniversite ile çarşımızı daha iyi anlatabiliriz. Kemeraltı’ndaki mekanlarımızda uygulamalı derslerin olması, işimizi kolaylaştıracaktır. Kenarlarda atıl durumda bulunan binaların restore edilerek yurt haline getirilmesi, bir başka kazanım olacaktır. Kemeraltı esnafının ihtiyaç duyduğu elemanların yetişmesine katkı koyacaktır.”

KAVRAM ÜNİVERSİTESİ İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI
YÖK’e bağlı üniversitelerimizden İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derman Küçükaltan ile bu projeyi değerlendirdiklerini, fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Dernek Başkanı Semih Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üniversitemiz ve Derman hocamız, projemize destek konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. İşin detaylarını konuşmaya, irdelemeye devam edeceğiz. Eğer bu projemizi hayata geçirebilirsek, Kemeraltı’nda geceleri de yaşam olacak demektir. Hareketlilik, gündüzle sınırla kalmayacak demektir.  İlk adımları attık. Devamını getireceğiz. İleride vakıf mı kurarız, İzmir’in köklü sivil toplum kuruluşlarından destek mi alırız, bir formül bulunacağız elbette. Beş yıl sonra üniversite hayalimizin gerçeğe dönüşmesi, en büyük arzumuz”