GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ağustos 2022 Salı 15:55

Kemalpaşa'yı karıştıran seçimde ‘hatalı sayım’ kararı... KOSBİ üyeliği 1 gün sürdü!

Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde dün akşam KOSBİ Müteşebbis heyetine Başkan Rıdvan Karakayalı ile Nejat Özden seçilmişti. Nejat Özden’in oylarının sehven yanlış sayıldığı tespit edildi ve onun yerine AK Parti Grup Sözcüsü Metin Yaşar getirildi. Yedeklerde ise AK Partili Seğmus Er ile MHP’li Sedanur Özer yer aldı

EGEDESONSÖZ -  Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde dün akşam yapılan Ağustos ayı olağan Meclis oturumunda, belediyeyi Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) Müteşebbis Heyeti’nde temsil edecek isimler seçilmişti. 16’şar oyla seçilen Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile Nejat Özden olmuştu. Ancak AK Partililerin yaptığı itiraz sonrası sabah yapılan sayımda, sehven sayım hatası yapıldığı ortaya çıktı. Bu durumda 16 oy alan Rıdvan Karakayalı ile birlikte Müteşebbis Heyeti’nde yer alacak isim, AK Parti Grup Sözcüsü Metin Yaşar oldu.

Müteşebbis Heyet’te belediyeyi temsil edecek iki asil yanı sıra yedek iki kişilik liste de belirlenmişti. CHP Grubundan Muharrem Bayraktar ile Hüseyin Kalıpçı yedeklere girmişti. Sehven yapılan sayım hatası sonucu bu iki isim liste dışı kalırken, AK Parti Grubu’ndan Şeğmus Er ile MHP’li Sedanur Özer getirildi. Er ile Özer’in 16’şar oy aldıkları tespit edildi.