GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Nisan 2016 Perşembe 07:36

Kemalpaşa’ya can suyu: Ve o baraj yola çıkıyor!

Uzun yıllardır bölgede hizmet veren sanayici ve çiftçinin beklediği Kemalpaşa Yiğitler Barajı ihaleye çıkıyor. Ocak ayında KOSBİ ve DSİ arasında imzalanan protokolle müjdesi verilen proje 20 Mayıs’ta ihaleye çıkacak.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Kemalpaşalı sanayici ve çiftçilerin 17 yıllık su hasreti bitiyor. 

2000’li yılların başında projelendirilen ancak çeşitli nedenlerle bir türlü yapım aşamasına geçilemeyen Kemalpaşa Yiğitler Barajı’nın inşası için önündeki bürokratik engeller, 2016 başında Devlet Su İşleri(DSİ) 2’inci Bölge Müdürlüğü ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) arasında imzalanan protokol ile ortadan kaldırılmıştı.

5 AY SONRA İHALEDE
Bölgede faaliyet gösteren sanayicilerin ve çiftçinin müjdeyle karşıladığı protokolün ardından ilerleyen süreçte ihale aşamasına gelindi. Bölgenin su ihtiyacını karşılayacak Kemalpaşa Yiğitler Barajı inşaat ihalesi, protokolün imzalandığı Ocak ayından 5 ay sonra, 20 Mayıs saat 10.30’da gerçekleşecek.

HEM SANAYİCİYE HEM ÇİFTÇİYE
17 yılın üzerinde kentte tartışma konusu olan Yiğitler Barajı planlı bir şekilde ihtiyaçların karşılanmasına destek olacak. Uzun vadede tüm kente katkı sağlayacak proje 12 bin 661 dekarlık alanda gerçekleşecek. 102 metre yüksekliğinde ve orta ölçeğin üzerinde bir yapıya sahip olacak barajdaki suyun yüzde 57,5’i KOSBİ’de, 42,5’i ise sulamada kullanılacak.