GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Nisan 2016 Çarşamba 16:57

Büyükşehir Meclisi’nde ‘elektrikli’ tartışma

AK Partili Bilal Doğan elektrikli otobüs ihalesinin ikinci kez iptalinin nedenini sorarken, Büyükşehir Belediyesi’ni ve ESHOT’u başarısızlıkla suçladı. CHP cephesinden Doğan’a yanıt ve öneri geldi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumda gündem maddeleri oylanırken toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın elektrikli otobüs ihalesi eleştirisi damga vurdu. Doğan Büyükşehir Belediyesi’ni ve ESHOT’u başarısızlıkla suçladı.

9 İHALE Mİ OLACAK?
AK Partili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli otobüs alım ihalesi ile ilgili yaşanan iptalleri gündeme getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün başarısız olduğunu ifade etti. Doğan, “'Elektrikli otobüs ihalesiyle ilgili devrim yapıyoruz, ilk elektrikli otobüslerini alıyoruz' diye reklam yapılmıştı. 12 Ağustos’ta yapılan ihale yabancı firmalara yönelik girişimler nedeniyle iptal edilmişti. Mart ayında Eskişehir’den örnek vermiştik. Daha sonra bu örnekleri genişletmiştik. 30 Mart'ta yine ikinci ihale yapıldı. Bu ihale ne için iptal edildi? ESHOT bu işi başaramadı. Daha önceki gibi yine 9 ihale mi olacak? Diğer belediyeler hibe ile bu otobüsleri alırken biz niye kendi paramızla ihaleyi yapamıyoruz? ESHOT yetkilileri diğer illere gidip bu ihale nasıl olmuş diye incelesinler. İzmir de bir an önce elektrikli otobüslerine kavuşsun. Büyükşehir Belediyesi’nin bütün ihalelerinde 9 rakamı uğurlu. Bunda da 9 kere mi olması gerekiyor? Aziz Kocaoğlu’nun ulaşımda başarısız olduğunu ulaşımla ilgili yetersiz müdürle çalıştığını söylemek istiyorum. Bilmiyorsa teknik destek alsın. İzmirli bu sıkıntıdan kurtulsun” dedi.

Doğan’ın sözlerine CHP’li Üye Semra Aksu’dan tepki geldi. Aksu, Doğan’ın çalışan
memurlara yönelik konuşmasını tasvip etmediğini ifade etti.

GEÇ OLUR AMA İLK OLUR
Aksu’dan sonra bir diğer CHP’li üye olan Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam söz aldı. Çam, Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 yılda ulaşımda çağ atladığını ifade ederken, Bilal Doğan’a öneride bulundu.

Çam, “Eskişehir’e gitsin otobüslerde mazot kullanılıyor mu kullanılmıyor mu baksın. Bizde tamamı elektrikli otobüs olması için şartname var. Katılan firmalar bakılıyor. Kapasitesine bakılıyor. Teklif veren firmaları araştırıp gelip buraya bilgilerle gelirse iyi olur. 40 kişi taşımakla 70 kişi taşımak arasında fark var. Büyükşehir Belediyesi eninde sonunda bu işi yapar. Geç olur ama Türkiye’de ilk olur” diyerek konuşmasını tamamladı.

Son olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda çağ atladığını ifade ederek, halkın değerlendirmesinin önemli olduğunu söyledi.

Aydoğan, AK Partili Doğan’a uyarı da bulunarak, konuşmalarında kişileri zan altında bırakacak ifadeleri kullanmamasını istedi.