GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
1 Aralık 2023 Cuma 12:13

Kavacık Kadın Kooperatifi'nden ‘Sayıştay’ tepkisi!

Sayıştay’ın, belediyelerin kooperatiflerden sözleşme yerine ihaleyle mal alma koşulu getirmesine, Kavacık Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Nurten Özkan’dan tepki geldi. Özkan, kooperatifin ekonomik olarak olumsuz etkileneceğini ifade etti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki üretici kooperatiflerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kooperatiflerden ürün alımının Sayıştay kararı ile durdurulduğunu açıklamıştı.

Sayıştay’ın, belediyelerin kooperatiflerden ancak ihale yoluyla alım yapabileceğine dair kararına tepkiler büyüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu kararın küçük üreticiyi sıkıntıya sokacak bir karar olduğuna vurgu yapmıştı.  Soyer, Sayıştay’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı için hazırladığı raporda kooperatiflerden yapılan doğrudan alımlara dikkat çekerken alımların ihale usulü ile yapılması gerektiğinin vurgulanmasına tepki göstermişti.

Konuyla ilgili bir çok kooperatif başkanı da tepki gösterip Soyer’e destek mesajı verdi. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan S.S İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Ortaklarından Kavacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurten Özkan da tepki gösterdi.

Kooperatif Başkanı Özkan, “Büyükşehirin destek vermesi kooperatifimizi ayakta tutuyordu. Bu kararla birlikte biz üreticiler ekonomik olarak etkileneceğiz. Bizleri olumsuz etkileyen bu karar dolayısıyla küçülmeler yaşayabiliriz. Verilen kararla ne yapılmak istendiğini anlayamadık. Koperatiflerden neden rahatsız oluyorlar?. Biz kooperatif olarak büyükşehirin yanındayız” dedi