GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Şubat 2022 Cuma 10:20

Karşıyakalılar dört gözle bekliyordu… Büyükşehir o projede düğmeye bastı!

Karşıyaka'da Yalı Mahallesi sınırları içerisindeki Ahmet Kemal Baysak Bulvarı ile Şemikler Mahallesi'nden geçen Anadolu Caddesi arasında yer alan İZBAN hattı nedeniyle araç ulaşımını sağlamak amacıyla 40 metre genişliğinde yol yapmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanda ilgili kamulaştırmaların yapılması için harekete geçme kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka'da yapılaşmanın artması sonrası vatandaşların en büyük şikayetleri arasında yer alan Ahmet Kemal Baysak Bulvarı ile Anadolu Caddesi arasındaki yol bağlantısının olmaması ve uzun mesafeler kat ederek iki yola geçiş sağlanması sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da göreve gelmesinin ardından yapılacağını duyurduğu ve 'trafiği rahatlatacak' dediği proje için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin başlaması için yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı sonrası en önemli adımlardan biri olan kamulaştırma için harekete geçti.

KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Yaklaşık olarak 40 metre genişliğinde olacak olan ve Yalı Mahallesi ile Şemikler Mahallesi'nin arasında araç geçişini bitiren İZBAN hattının üzerinden geçmesi beklenen yol için, İzmir Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmaların bir an önce başlanmasına karar verdi. Alanda yapılacak kamulaştırmaların ardından ise inşaat sürecinin başlaması bekleniyor.