GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Şubat 2022 Cuma 09:07

Gaziemir'de TİS süreci tıkandı: Grev çanları!

Enflasyon altında verilen ücret artışı teklifinden dolayı Gaziemir Belediyesi’nde devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu sürecinde de uzlaşı sağlanamadı. İşçilerin talebine yakın bir teklif gelmezse sendika önümüzdeki günlerde grev sürecini başlatacak. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi’nin şirketlerinde çalışan işçilerin üyesi olduğu DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında devam eden yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 

Belediyenin temizlik, fen, park-bahçe, sosyal hizmet gibi birimlerinde çalışan 600’den fazla işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde son olarak arabulucu sürecinde de uzlaşma olmadı. Bilirkişinin uyuşmazlık tutanağının ulaşmasının ardından sendika alacağı kararla 60 günlük grev sürecini başlatacak. 

4 FARKLI ZAM ÖNERİSİ
Son olarak geçtiğimiz pazartesi günü yapılan görüşmelerde belediye birimlere göre işçilere 11,70, yüzde 16, yüzde 21 ve yüzde 26 zam teklifinde bulundu. Sendika ise hem maaşlara hem de sosyal haklara enflasyon oranında yani yüzde 36 oranında zam yapılmasını, 66 günlük olan ikramiyenin artırılmasını ve 29 Ekim ve 1 Ocak ilave ikramiye verilmesini talep ediyor.  Önümüzdeki günlerde sendika ile belediye yönetimi tekrar bir araya gelecek, toplu iş sözleşmesi maddelerini tekrar görüşecek.

MASADA BİTİRME ÇAĞRISI
Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara işçileri 
enflasyon karşısında korunmasını istediklerini belirterek “Enflasyona ek olarak da sosyal haklarda iyileştirmede talep ediyoruz. Görüşme süreci devam ediyor ve sürecin olgunlaşmasını bekliyoruz.” dedi. Kara, belediye yönetimine toplu sözleşmeyi masada bitirme çağrısında bulundu.